DENİZLİ'de 6 yıl önce evlendiği eşinden boşanan 40 yaşındaki polis memuru Zafer Yaşar, mahkemenin velayetini anneye verdiği 4 yaşındaki ikiz çocukları A.E.Y ve A.E.Y.'nin ayrıldığı eşi tarafından dövüldüğünü iddia ederek çocuklarının kendisine verilmesini istedi. Çocuklarının vücudunda yaralar olduğuna yönelik aldığı üç ayrı rapora rağmen savcılığın gerekli işlemleri yapmadığını iddia eden Yaşar, "Çocuklarıma bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?" dedi.
Denizli'nin Beyağaç İlçesi'nde polis memuru olarak görev yapan Zafer Yaşar, 2008 yılında öğretmen H.Y. ile evlendi. Çiftin 2010 yılında A.E. ve A.E. ismini verdikleri ikizleri dünyaya geldi. Evliliklerinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle 2012 yılının Ağustos ayında H.Y. evi terkederek Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki ailesinin yanına taşındı. Eşinin evi terketmesi üzerine Zafer Yaşar, Kale Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Çift, geçen Ekim ayında mahkeme kararıyla boşandı, ikizlerin velayetini anneye verildi. Baba Zafer Yaşar çocuklarının velayeti için, anne H.Y. ise tazminat talebiyle mahkeme kararını temyiz etti. Çiftin talebi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi.
ÜÇ KEZ DARP RAPORU ALDI
Yargıtay'dan kesin karar beklenirken baba Zafer Yaşar, 4 yaşındaki ikizleri oğullarını mahkeme kararı gereği şubat ayında anne H.Y.ye teslim etti. Mahkeme kararıyla çocuklarını her ayın birinci ve üçüncü haftasında görebilen Zafer Yaşar, geçen Nisan ayında gittiğinde çocuklarının vücudunda yara ve morluklar olduğunu fark ettiğini belirtip, "Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Burada doktorun yaptığı muayenede çocuklarımının birinin burnunun solunda yara, diğerinin ise kulak üstünde ve sırtında morluklar tespit edildi. Çocuklarım annelerinin kendilerini dövdüğünü söyledi" diye konuştu.
Doktor raporuyla birlikte Kozan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Zafer Yaşar, "Mayıs ayında çocuklarımı aldığımda yine vucutlarında morluklar vardı. Bu kez Kozan Devlet Hastanesi'nde rapor aldım. Kollarında ve yüzlerinde morluklar, yaralar vardı. Savcılığa yeniden suç duyurusunda bulundum. Temmuz ayının başında ikizlerimi aldığımda yine morluklar vardı. Üç kez darp raporu verildi. Üçüncü kez doktordan rapor aldım ve savcılığa üçüncü kez suç duyurusu yaptım. Ayrıca üç kez Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yazılı olarak durumu bildirdim" dedi.
Ayrıldığı eşinin çocuklarını dövdüğünü iddia eden Yaşar, tüm çabalarına karşın savcılığın suç duyurusuyla ilgili soruşturma başlatmadığını, BİMER'e yaptığı başvurulardan cevap alamadığını söyledi.
"HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUM"
Çocuklarının hayatından endişe ettiğini belirten Yaşar, "İkizlerimi her gördüğümde yüreğim paralanıyor. Annelerine geri dönmek istemiyorlar, beni bırakmamak için ağlıyorlar. Adaletin işlemesi için çocuklarımdan birinin ölmesi ya da sakat mı kalması gerekiyor. Çocuklarım psikolojik olarak çok kötü durumdalar" diyerek yetkililerden sesini duymalarını istedi.
Boşanma davasında mahkemenin bilirkişinin iki kez çocukların velayetinin babaya verilmesi yönünde görüşü olmasına rağmen velayeti anneye verdiğine dikkat çeken Yaşar, "Çocuklarımı 1 Temmuz'da mahkeme kararı gereği yaz tatili için teslim aldım. Tatilimiz bitti, şimdi annelerine geri götürmem gerekiyor. Çocuklar ağlayarak gitmek istemediklerini söylüyorlar. Onlar ağlayınca ben de gözyaşlarımı tutamıyorum. Çocuklarım daha fazla üzülmeden adli kurumları daha hızlı karar almaya çağırıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI