NİĞDE'de devriye trafik uygulaması yapan polis otosuna pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 1 polis memuru yüzüne isabet eden saçmalarla yaralandı.
Olay, saat 23.00 sıralarında Ayhan Şahenk Bulvarı, Kanuni Sultan Süleyman Orta Okulu önünde meydana geldi. Trafik polisleri bulvar üzerinde yaptıkları yol kontrolünde, bir aracı durdurdu. Gerekli incelemeyi yapan polisler, araçlarına binerek hareket etmek üzereyken, yakında bulunan bir inşaattan polis aracına pompalı tüfekle ateş açıldı. 3 polis memurundan arka koltukta oturan 43 yaşındaki Mehmet Sarp, yüzüne isabet eden saçmalarla yaralandı. Meslektaşları tarafından çağırılan ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Sarp'ın yanağı ve gözüne saçma isabet ettiği sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi, uzun namlulu silahlarla çevrede geniş çaplı arama çalışması yaptı.
Trafik polislerinin gün içerisinde yaptıkları uygulamada alkollü bir sürücünün ehliyetine el koydukları ve sürücü ile tartıştıkları belirtilirken, saldırıyı bu kişinin yapmış olabileceği tahmin ediliyor. Polis ekipleri yaptıkları çalışmada 2 kişiyi göz altına alırken, 7 kişinin de arandığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. UM(SÜ/AAA)(FOTOĞRAF)