Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan kapalı atış poligonunda, arızayı gidermek için yapılan kaynak çalışması sırasında biriken barut gazı patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Malatya'daki hastanede şehit olan bekçi 54 yaşındaki İsmail Kuyzu, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Geçen cuma günü öğleden sonra Azerbaycan Bulvarı'ndaki İl Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde bulunan yer altındaki kapalı atış poligonunda, hedef mekanizmasındaki arızanın onarımı için yapılan kaynak çalışması sırasında biriken barut gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 2'si polis 4 kişinin olay sırasında yaralandı, 2'si polis 3 kişi de dumanlardan etkilendi. Olayın ardından Adana ve Malatya'daki hastanelere sevk edilen yaralılardan çarşı ve mahalle bekçisi 4 çocuk babası İsmail Kuyzu, tedavisinin sürdüğü Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu.
Malatya'da yapılan otopsinin ardından cenazesi karayoluyla memleketi Kahramanmaraş'a getirilen şehit İsmail Kuyzu için öğleden sonra patlamanın meydana geldiği Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, polisler, şehit bekçinin ailesi ve yakınlarının katıldı. Törende konuşan Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, acıların en büyüğünün ölüm acısının olduğunu belirterek, "Çok üzgünüz; içimiz, yüreğimiz hüzünle ve acıyla dolu. Ama İsmail kardeşimizin şehit olarak bu diyardan ayrılışı ulu rabbine ne kadar takvayla bağlı olduğunu gösteriyor. O ecelini şehitlikle taçlandırdı. Ruhu şad olsun. İsmail kardeşimizin ailesi artık bizim emanetimizdir. Kazada yaralanan diğer personelimiz başkomiser Miktad Ataş, polis memuru Canan Coşkun ve işçim Ahmet Maraşlı'ya acil şifalar diliyorum. Rabbim onları bize bağışlasın."
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından dua edildi ve şehit bekçi İsmail Kuyzu'nun cenazesi, polislerin omuzlarında cenaze aracına konularak son kez evine götürüldü. Şehit Kuyzu'nun tabutuna sarılarak gözyaşı döken ailesi ve yakınları polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan şehit Kuyzu, ikindi vakti Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adli Mezarlığı'na defnedildi.
PATLAMA MİNİBÜSÜ HURDAYA ÇEVİRMİŞ
Öte yandan cuma günü meydana gelen patlama sırasında poligon önünde bulunan 1 polis minibüsün de yandığı ve güvenlik şeridiyle çevrili bölgede halen bulunduğu görüldü. Patlamanın ardından kapalı olan poligonda ise mevcut arıza ve patlamayla oluşan hasarın giderilmesine ilişkin çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.
3 YARALININ HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Patlamada İsmail Kuyzu ile birlikte yaralanan ve vücutlarının yüzde 80'lik bölümünde 3'üncü derece yanık oluşan başkomiser Miktad Ataş, polis memuru Canan Coşkun ve teknisyen Ahmet Maraşlı'nın ise sevk edildikleri Adana'daki hastanelerde tedavileri sürüyor. 2'si polis 3 kişinin hayati tehlikelerinin ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)