ADANA'da bakkala ekmek almaya giderken, savaş alanına dönen sokakta göstericiler ile polisler arasında kalan ortaokul ikinci sınıf öğrencisi 13 yaşında Barış Yiğit, isabet eden cisimle bir gözünü kaybetti. Barış'ın babası Sıddık Yiğit, polisin olayda plastik mermi kullandığını ileri sürerek, "Bunu kim yaptıysa ortaya çıkarılsın ve gereken cezaya çarptırılsın" dedi.
Olay, 3 Kasım'da akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'ndeki Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Güney Kuşak Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bulvarı trafiğe kapatan ve PKK ile Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan yaklaşık 100 kişilik grup, kendilerini uyaran polise taş ve molotofkokteyli attı. Polisler de bunun üzerine gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis müdahalesi sürerken, grubun içinde kalan Dumlupınar Ortaokulu 2'nci sınıf öğrencisi Barış Yiğit birden yere düştü. Sol gözünde kanama olan Barış Yiğit, olay yerinde bulunanlar tarafından ailesinin yanına götürüldü.
Babası Sıddık Yiğit tarafından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürülen Barış Yiğit, ameliyata alındı. Bir haftadır Göz Servisi'nde tedavi gören Barış Yiğit'in sol gözünün bir daha göremeyeceği belirlendi.
'DÜNYAYI EKSİK GÖRECEĞİM'
Tedavi gördüğü hastane odasında bir gözünü kaybettiği olayı anlatan Barış Yiğit, "Bakkala doğru giderken sağ tarafımda eylemciler, sol tarafımda da polisler vardı. Eylemcilerle 30 metre, polislerle de aramızda yaklaşık 10 metrelik mesafe vardı. Yürürken, sol gözüme bir cisim çarptı. Kan geliyordu gözümden. Elimle gözümü kapatarak eve koştum. Evdekiler beni hastaneye kaldırdı. Sol gözümü kaybettiğimi öğrendim. Artık dünyayı eksik göreceğim" dedi.
Barış'ın annesi 51 yaşındaki Meryem ve seyyar satıcılık yapan babası 54 yaşındaki Sıddık Yiğit de, polislerden şikayetçi olduklarını söyledi. Oğlunun gözünün polisin attığı plastik merminin isabet etmesi sonucu kör olduğunu ileri süren Sıddık Yiğit, "Orada bulunanlar plastik mermi kullanıldığını söyledi. Oğlumu acilen hastaneye getirdim ama gözünü kurtaramadık. Bir gözü artık görmeyecek. Plastik mermiyi kim sıktıysa bulunup ortaya çıkarılsın ve gereken cezaya çarptırılsın" diye konuştu.
Ailenin şikayetinin ardından ise olayla ilgili soruşturma başlatıldı.