ZONGULDAK'ta, kentin en gözde plajlarından Kapuz'da bikinili kadınların fotoğrafını çekerken fark edilen 9 Iraklı genç, plajdaki diğer erkeklerin linç girişiminden müdüriyet binasına sokularak kurtarıldı. Iraklıların cep telefonları ve fotoğraf makinelerinde kadın fotoğrafları bulundu.
Belediyenin işlettiği Kapuz Plajı'nda dün bazı kadınlar, bir grup gencin cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile fotoğraflarını çektiklerini fark ederek tepki gösterdi. Kadınların tepkisi üzerine plajdaki diğer erkekler, fotoğraf çeken gençleri dövmek için toplandı. Plaj görevlileri ve cankurtaranlar, Iraklı olduğu belirlenen 9 genci kalabalığın yanından uzaklaştırıp müdüriyet binasına soktu. Görevliler, polis gelinceye kadar da binanın önünde toplanan kalabalığın içeriye girmesini önlemek için önlem aldı.
Gelen polis ekipleri, 9 kişiyi gözaltına aldı. Iraklılar'ın incelenen cep telefonları ile fotoğraf makinelerinde bikinili kadınların fotoğrafları bulundu. Polisin güvenlik koridoru altında binadan çıkarılarak ekip araçlarına bindirilen gençler, karakola götürüldü.
ŞİKAYETÇİ OLMAYINCA SERBEST BIRAKILDILAR
Mohammed Noaman Nazar (18), Mazın Jamal Alwvan Alqaısı (29), Haider Hadi Haider (20), Saif Noaman Nazar (22), Zeyad Toreg Mohammet Al Ghrairi (26), Maytham Jamal Alwan Alqısı (27), Taha Abdulrahma Khamees (21), Al-Hakan Salahuddin (21) ve Mustafa Huseyin Khudtlair Al-Mulood (21), haklarında şikayet olmaması nedeniyle tutanak tutularak serbest bırakıldı. Kadın fotoğrafları silinerek cep telefonları ve fotoğraf makineleri da Iraklılara iade edildi. Irak'taki iç karışıklıktan kaçarak Zonguldak'a geldikleri belirtilen 9 gençten 2'si, vizelerinin dolması nedeniyle sınır dışı edildi. 
Kapuz Plajı Tesis Müdürü Hayri Topçuoğlu, bazı kadınların fotoğraflarının çekilmesi nedeniyle rahatsız olduklarını öğrendiklerini belirterek, "O kişilerin cep telefonları, fotoğraf makinelerini aldık. İçinde, kadınların arkadan, önden, sağdan, soldan çekilmiş fotoğrafları var. Katliam çıkacaktı, öldüreceklerdi. Vurmasınlar diye memur arkadaşlarımla birlikte müdüriyete kapattık. Ailelerin arasında girip uygunsuz fotoğraflarını çekiyorlar. Biz de polisi aradık" dedi.

FOTOĞRAFLI