PKK’ya terör örgütü demeyen de teröristtir

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte “Biz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a şehit yakınları ve Kürt kanaat önderlerinden büyük tepki geldi. Güvenlik güçlerimizi kahpe pusularla şehit eden, çocuk, kadın, yaşlı, genç, yaşlı demeden katleden, şehirlere çukurlar kazarak Kürtlere hayatı zindan eden terör örgütü PKK’yı aklama çabasına giren Demirtaş’ı hedef alan İzmir Şehit Aileleri Derneği Onursal Başkanı Yavuz Alphan, “Demirtaş kendi şehirde, ağabeyi de dağda eşkıyalık yapıyor. PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen teröristtir” dedi. Çözümder Başkanı Ercan Ezgin  ise, “Askerlerimizi, polislerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı katledenler terörist değil de nedir? Dürümlü Köyü’nün, Yasin Börülerin katilleri terörist değil de aktivist miydi?” diye konuştu.
DEMİRTAŞ’IN PKK İLE GÖBEK BAĞI VAR
Akit’e konuşan İzmir Şehit Aileleri Derneği Onursal Başkanı ve şehit babası Yavuz Alphan, “Demirtaş PKK’ya terör örgütü diyemez çünkü PKK ile göbek bağı vardır. Kendisinin şehirde yürüttüğü eşkıyalık görevini ağabeyi de dağda yürütüyor. Yani Nurettin Demirtaş ne ise Selahattin Demirtaş da odur. Ağabeyi Nurettin Demirtaş’ın Kandil’deki eşkıyalık faaliyetlerini Selahattin Demirtaş’ın ‘terör eylemi’ olarak nitelendirmemesi onun açısından normaldir. Normal olmayan şey bu sözleri söyleyebilen bir terör sevicisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında barındırılmasıdır” dedi.
ASKERİMİZİ, POLİSİMİZİ, ÇOCUKLARIMIZI KATLEDENLER TERÖRİST DEĞİL DE NE? 
Çözümder Genel Başkanı Ercan Ezgin ise PKK’nın terör eylemleri tarihine geçecek vahşi katliamlarını hatırlattı. Ercan Ezgin, “PKK’nın yaptığı eylemlerin tamamı net bir şekilde terör eylemidir. Çocuklarımızı, kadınlarımızı öldürüyorlar. Bebelerimizi öldürüyorlar. Askerleri polisleri şehit ediyorlar. Bunun hiçbir hukuki, ahlaki, vicdani  ve insanı yönü yoktur. Dürümlü’de 16 vatandaşımız paramparça oldu. Poşetler halinde organları mezarlara defnedildi. Onları katleden örgüt nasıl terör örgütü olamaz? Yasin Börü ve arkadaşlarını paramparça ettikten sonra ateşe verenler terörist değil de aktivist miydi? Parka atılan bombalar; 5 insan, 3 yaşındaki bebek, 5 yaşındaki çocuk anasıyla babasıyla toprak oldu gittiler. Buna terör değil de ne denir? Yani bunun hangi aklî, vicdani ve insani gerekçesi olabilir Allah aşkına?” şeklinde konuştu. 
HDP SAFINI NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYSUN
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Sivas Kongresi’nin 97. yıl dönümü etkinliklerine katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “PKK’yı terör örgütü olarak görmüyoruz” şeklindeki açıklamalarına sert çıkan Aydın, “Bir defa sırtını dağa yasladığını, PKK’ya, PYD’ye, YPG’ye yasladığını, siyaset yaparak değil de silahtan destek aldığını, milletin gücünden ziyade silahtan destek aldığını açıklaması akla ziyan bir açıklamadır. HDP’nin bir tavır ortaya koyması, bir karar vermesi lazım. Safını net bir şekilde ortaya koyması lazım. Ya ‘siyaset’ diyecek ya da ‘silah’ diyecek. Ya ‘demokrasi’ diyecek ya da ‘terör’ diyecek. Eğer ‘terör ve silah’ diyorsa o zaman siyaset yapmasının hiçbir anlamı yok. Siyaset ve silah bir arada kesinlikle olmaz” dedi.