ŞANLIURFA, () - TERÖR örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984'te Siirt'in Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı saldırıya katılan ve yakalandıktan sonra 20 yıl cezaevinde kalan Şahin Binici, kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede öldü. Binici, bugün memleketi Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde toprağa verildi.
Terör örgütüne katılan ve PKK'nın ilk silahlı saldırısını gerçekleştiren grupta yer alan Şahin Binici, güvenlik güçlerince yakalanmıştı. Binici, yaklaşık 20 yıl cezaevinde kaldı. Serbest kalmasının ardından memleketi Suruç'a yerleşen Şahin Binici, 2009 yılında KCK operasyonu kapsamında yeniden tutuklandı ve 2 yıl cezaevinde yattı. Kanser hastası olan ve Diyarbakır'da tedavi gören Binici, dün gece yaşamını yitirdi. Otopsi işleminin ardından yakınları tarafından alınan Binici'nin cenazesi ilk olarak Suruç BDP ilçe binası önüne götürüldü. Daha sonra burada Şahin Binici için tören düzenlendi. Cenaze daha sonra Suruç'un Gölen Köyü'ne götürüldü. Binici burada aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Van bağımsız milletvekili Kemal Aktaş'ın da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında kalabalığın sık sık PKK ve Öcalan lehine slogan attığı görüldü.
ÖCALAN’IN YANINDA GÖREV ALDI
Yaşamını yitiren Şahin Binici’nin, 1982 yılında PKK'ya katıldıktan sonra 2 yıl boyunca örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın yanında bulunduğu ve örgütün ilk silahlı saldırısında aktif rol aldığı bildirildi.

AL (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)