Cevat DANIŞ/MUŞ, () - MUŞ'ta PKK'lı teröristler dün gece Alparslan-2 baraj inşaatının taş ocağı ile jandarma karakol inşaatına ve bir regülatör şantiyesine saldırdı. Gönüllü köy korucularının silahlarını gasp eden teröristler, araç ve iş makinelerini yaktı.
Vali Vedat Büyükersoy imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.30'da Akpınar Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelen silahlı 6 bölücü terör örgütü mensubu, karakol inşaatının emniyetini sağlayan gönüllü köy korucusu Y.Ö, M.D, M.K, H.Y, Y.A.'ya ait 5 Kalaşnikof marka otomatik silah ile korucular ile bir şantiye görevlisine ait cep telefonlarını gasp ettiler. Korucuların 2 otomobilini de yakan teröristler, karakol inşaatında dinamit patlattıktan sonra gece kaçtı.
Aynı saatte Taşoluk Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı Akkonak Köyü sınırları içerisinde Alparslan 2 Barajı inşaatını yürüten Yenigün İnşaat A.Ş.’ye ait taş ocağına gelen silahlı ve teçhizatlı 8 PKK'lı, burada bulunan 3 damperli kamyon, 1 ekskavatör, 1 binek aracın sürücüsü olan toplam 4 işçiyi etkisiz hale getirdikten sonra iş makinelerini yaktı. Yenigün A.Ş.'nin şantiye alanında 26 özel güvenlik personeli ile 8 gönüllü köy korucusu bulunduğu, taş ocağında ise hiçbir güvenlik görevlisinin olmadığını bilen terör örgütü mensupları, plakaları sökülmüş iki araçla Aligedik Köyü istikametinden geldikleri, eylem sonrası yine aynı yöne gittikleri tespit edildi.
Bugün saat 00.30'da ise 3 bölücü terör örgütü mensubu, Varto İlçesi Sağlıcak köyünde Çağlar Enerji A.Ş. tarafından yapımı devam eden Muş-Doğan regülatörü şantiye alanında bulunan 12 işçinin cep telefonları gasp etti. İşçileri şantiye alanındaki bir konteynere kilitleyen teröristler, buradaki 2 beton mikseri, 1 kepçe ve ofis olarak kullanılan bir konteyneri yaktılar. Konteyner kapısını saat 06.30'da kıran işçiler, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdiler.
Bölücü terör örgütü mensuplarının eylemleri ile ilgili ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI