ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün gece korsan gösteri düzenleyen PKK yanlısı 15 kişi, taş, sopa ve demir çubuklarla kapısını kırdıkları marketi molotof kokteyliyle ateşe verdi.
Silopi İlçesi Cudi Mahallesi'nde dün gece saat 22.30 sıralarında gösteri yapan yüzlerini kapatan 15 kişi, Şehit Mehmet Esin Caddesi'ndeki markete molotof kokteyli ve taşlı saldırıda bulundu. Marketin kepengini taş, sopa ve metal malzemelerle kıran göstericiler, işyerinin içerisine molotof kokteyli atarak ateşe verdi. Çıkan yangında elektrik kablolarının tutuşması, kısa devrelerin yaşanmasına ve Cudi Mahallesi'nde elektriklerin kesilmesine neden oldu. Yangın sonucu market içerisindeki malzemelerin çoğu yanarken bir çoğu da kullanılmaz hale geldi.
Olay yerine gelen polisler zırhlı araçlardan mahalle sakinlerine "Camlarınızı kapatın. Sokağı boşaltın. Üst katlarda oturanlara sesleniyorum. Camlarınızı kapatın" anonsu yaptı. Göstericilere de uyarı yapan polis, havai fişekle karşılık vermesi üzerine göstericilere, gaz bombalı müdahalede bulundu. 'Biji Serok Apo' (Yaşasın başkan Apo) sloganı atan göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.
Güvenliğin sağlanmasının ardından olay yerine gelen itfaiye aracı yangını söndürürken kesilen elektrikler de tekrar verildi. Polis, yanan market içerisinde delil arayarak göstericilerin yakalanması için çalışma başlattı.