Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı CevizliKöyü Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 köylü kadın hayatını kaybederken, 12 asker yaralandı. Şiddetli patlamada karakol binası ile köydeki bazı evlerde hasar meydana geldi, hayvanlar telef oldu.

BOMBA YÜKLÜ KOMYONET PATLATILDI
Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı ve yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunanCevizli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristler bugün saat 12.45'de bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenledi. Köy içinde bulunan karakol yakınlarına park edilen bomba yüklü kamyonet, teröristler tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

PATLAMA SONRASI ATEŞ AÇTILAR
Şiddetli patlama karakolda yangına da yol açarken, aynı anda teröristler karakola otomatik silahlarla ateş açtı. Ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma oldu.
KARAKOLDAKİ YANGINI KÖYLÜLER SÖNDÜRDÜ
Köydeki kargaşadan yararlanan teröristler bir araçla kaçtı. Karakoldaki yangın askerler ve köylüler tarafından söndürüldü.


2 ASKER ŞEHİT OLDU, 1 KADIN HAYATINI KAYBETTİ, 12 ASKER YARALANDI
Bomba yüklü aracın infilak etmesi sırasında ağır hasar gören karakolda bulunan 2 asker şehit olurken, bölgede bulunan 1 köylü kadın hayatını kaybetti, 12 asker de yaralandı. Yaralılar köye sevk edilen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.


ÇEVREDEKİ EVLER HASAR GÖRDÜ, HAYVANLAR TELEF OLDU
Şiddetli patlamada karakol binasının yanı sıra yakınındaki evlerde de ağır hasar gördü, köydeki bir çok evin de camları kırıldı. Patlamada çevrede bulunan köylülere ait bazı hayvanlar da telef oldu.


OPERASYON BAŞLATILDI
Saldırıdan sonra köyden bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.


TSK'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensupları tarafından bugün saat 13.00'te patlayıcı madde yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, biri ağır olmak üzere 12 askerin yaralandığını, aynı saldırıda bir sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.
Açıklama şöyle:
"09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00'te Mardin ili Artuklu ilçesi CevizlikJandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda bir sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."