Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'na çıkan binlerce kişi, terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde silahlı saldırılara başlamasının yıldönümünü, Demokratik Bölgeler Partisi'nin de (DBP) katılımıyla kutladı. Dün geceyi dağda geçiren göstericiler, yaktıkları ateşle 'Apo' yazıp, havai fişek gösterisi yaptı.
Beytüşşebap İlçesi yakınlarında bulunan ve yıllarca terör olaylarıyla anılan Kato Dağı'na çıkan kalabalık grup, PKK'nın 1984 yılının 15 Ağustos'unda, Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde yaptığı ilk silahlı saldırının 30'uncu yıldönümünü kutladı. Yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkeklerin oluşturduğu kalabalık gruplar, havaya silahla ateş açarken, yüksek tepelerde bulunan PKK'lıların da izli mermilerle havaya ateş açtığı görüldü.
Alana, Abdullah Öcalan'ın posteri, PKK'yı sembol eden flamalar ve çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların fotoğrafları asılırken, çevredeki tepelerde yakılan ateşlerle 'Apo' yazıldığı görüldü. Kürtçe müzik eşliğinde halayların çekidiği gecede havai fişek gösterileri yapıldı.
DBP'li Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman ve Yardımcısı Seyran Arğan da katıldığı kutlamalar sırasında, Kürt marşı olarak kabul edilen 'Ey Rakib'in okunmasından sonra, Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman, PKK'nın Eruh ve Şemdinli'de yaptığı silahlı saldırılardan söz ederek, örgütün yapısını ve gelinen çözüm sürecini anlattı.

FOTOĞRAFLI