DİYARBAKIR, () - PKK'lı teröristler dün akşam Diyarbakır- Bingöl karayolunu 3 ayrı noktadan kesip gelen güvenlik güçlerine ateş açtı. Çıkan çatışmalarda ölen ve yaralanan olmazken 2 zırhlı araç hasar gördü.
Diyarbakır'ı Bingöl ve Muş'a bağlayan karayolunu Kocaköy- Duru, Hani- Lice ve Lice-Kulp arasında, silahlı PKK'lılarca dün akşam kesilerek araçlar durduruldu. Olayın duyulması üzerine bu 3 noktaya güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçlerinin gelmesiyle birlikte, çevrede pusu kuran teröristler uzun namlulu silahlarla ateş etmeye başladı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, 2 zırhlı aracın hasar gördüğü belirtildi. Teröristler uzaklaşırken, karayolu yeniden ulaşıma açıldı.
Diyarbakır Valiliği'nin yol kesme olaylarıyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:
"24 Mayıs 2014 günü Diyarbakır-Bingöl ve Muş karayolu, Kocaköy-Duru, Hani-Lice, Lice-Kulp karayolları arasında üç ayrı noktada bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından karayolu kesilerek trafiğe kapatılmaya teşebbüs edilmiştir. Hani-Lice karayolu üzerinde Kutlamış Mahallesi Mevkii'nde saat 19.05 sıralarında, 5-6 araç durdurularak yolu trafiğe kapatmaya çalışan gruba güvenlik güçleri tarafından müdahale edilmiştir. Karayolu saat 19.20 sıralarında trafiğe açılmış olup söz konusu müzahir grup araziye kaçmıştır. Söz konusu müzahir grubun yakalanması amacıyla devam eden takip faaliyeti esnasında, bölgede barındığı değerlendirilen ve sayıları tespit edilemeyen bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından birliklere yönelik 40-50 atım silahlı saldırıda bulunulmuş, saldırı sonucunda iki zırhlı araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından sadece ateş açılan noktalara misli ile karşılık verilmiştir. Lice İlçesi Yapraklı Mahallesi Bölgesi'nde de saat 19.45 sıralarında yol kesme eylemine teşebbüs edilmesi üzerine gerekli müdahale yapılmış ve yol trafiğe açılarak söz konusu grup dağıtılmıştır.
Diyarbakır- Bingöl karayolunun Çağıl Mezrası Bölgesi'nde sivil araçların intikalinin emniyetini sağlayan Jandarma Özel Harekat Timine ait bir zırhlı araca saat 20.05 sıralarında müzahir grup tarafından ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişek atılmıştır. Bu sırada zırhlı araca bölgede bulunan hakim arazi kesimlerinden uzun namlulu silahla ateş edilmesi üzerine sadece ateş açılan noktalara ateşle karşılık verilmiştir. Vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin sağlanması için kararlı çalışmalar devam edecektir."

MT(GG/İD)