ERZURUM'da park halindeki bir kamyonun yakıt deposunu söküp içindeki mazotu çalan 5 kişi, olay yerine gelerek 'Ne yapıyorsunuz' diyen kamyon sahibinin yeğenine tepki gösterdi. Kamyonun deposundan çaldıkları mazotu kendi otomobillerinin deposuna dolduran şüpheliler, başka bir yerden çaldıkları bakır kabloları hurdacıya satarken yakalandı.
Olay Yakutiye ilçe merkezine bağlı İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. Farklı tarihlerde iki ayrı kamyondan mazot hırzlığı yapılması üzerine Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geniş kapsamlı çalışma başlattı. Olay yerinde bulunan işyeri ve MOBESE kamera görüntülerini inceleyen polis, mazot hırsızlığı yapan kişileri tespit etti. Görüntülerden yola çıkan polis, şüphelileri hurdacılara bakır kablo satarken yakaladı.
KAMERALAR KAYDETMİŞ
Şühphelilerin kameraya yansıyan görüntülerine göre, bir otomobil İstasyon Mahallesi'nde park halindeki kamyonun yanına park ediliyor. Üç kişi kamyonun yakıt depo kapağını açmaya çalışıyor. Bu sırada kamyon sahibinin yeğeni olay yerine gelerek, "Burada ne yapıyor sunuz?" diye soruyor. Şüpheliler , çocuğa kızıp olay yerinden uzaklaştırıyor. Korkup kaçan çocuk amcasına haber veriyor. Ancak kamyon sahibi gelinceye kadar hırsızlar yakıt çalıyor ve hızla olay yerinden uzaklaşıyor.