ADAPAZARI'nda geçen ay pirinç dolu poşeti bilerek düşürüp kuyumcuyu oyalayarak 1 kilo altını alıp kaçan 3 şüphelinin Düzce ve Ankara'da benzer yöntemlerle iki hırsızlık daha gerçekleştirdiği belirlendi.
Adapazarı'nda geçen 22 Kasım'da meydana gelene olayda Hüseyin Gür'e ait kuyumcu dükkanına, elindeki pirinç dolu poşetle gelen bir kişi, 2 çeyrek altın alıp çıkışta elindeki pirinç dolu poşeti yere dökmüş; kuyumucu kendisine yardım ederken, içeri giren arkadaşı ise bir dakika içerisinde 1 kilo altını çalarak kaçmıştı.
Bu olay sonrasında harekete geçen Sakarya  Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamera kayıtlarınından altınları çalan 3 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerden birinin 26 yaşındaki S.Y., pirinçleri yere dökerek iş yeri sahibini oyalayan kişinin de 27 yaşındaki M.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilerin Adapazarı'na geldiği kiralık aracı da E.U.'nun kullandığı tespit edildi.
Bu tespit sonrasında şüpheliler S.Y. ve M.Ç. İzmir'de, E.U. da Bursa'da gözaltına alınarak Adapazarı'na getirildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 11 bilezik bulunurken, yapılan sorgulamalarında benzer yöntemle Düzce ve Ankara'da soygun yaptıkları belirlendi. Düzce'de bir PTT şubesini, Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde de bir başka kuyumcuyu soydukları tespit edilen 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

ZT(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)