Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde piknikten dönen ailenin bulunduğu otomobille, çilek işçilerini taşıyan otobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Kaza, ilçeye bağlı Çeşlitürkmenli Mahallesi mevkiinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Silifke Göksu İlkokulu'nun 1/E sınıfı öğrenci ve velileri Uzuncaburç Beldesi'ne piknik düzenledi. Çocukları ile birlikte piknikte eğlenen veliler, yağmur yağdığı için Silifke'ye dönme kararı aldı.
Dönüş yolunda 41 yaşındaki Hıdır Çelik yönetimindeki 33 KL 033 plakalı otomobil, Silifke'den gelen ve çilek işçilerini taşıyan Mehmet Çalıkoğlu yönetimindeki 33 LY 814 plakalı otobüsle çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 40 yaşındaki Safiye Çelik olay yerinde yaşamını yitirirken, eşi Hıdır Çelik ve çocukları 7 yaşındaki Miraç Çelik ile otobüste bulunan 67 yaşındaki Ayşe Ünver, 42 yaşındaki Ayşe Çalıkoğlu, 14 yaşındaki Özge Keleş ve Zülfiye Deke yaralandı.
Ambulanslarla Silifke Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan sağlık durumu ağır olan Hıdır Çelik yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken, Ayşe Çalıkoğlu Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

MO(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)