Ali AKSOYER/İSTANBUL,() PENDİK’te uyuşturucu satışı yapıldığı tespit edilen iki eve yapılan baskında çok sayıda uyuşturucu madde ile bir tüfek ve bir tabanca ele geçirildi. Evlerde gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. Öte yandan Başakşehir , TOKİ konutlarında bir eve yapılan baskında ise 4 bin 900 adet Extacy hap ele geçirildiği belirtildi.

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları istihbarat çalışmalarında Dumlupınar mahallesi, Azdavay Sokak ve Velibaba mahallesi Enfes sokakta bulunan iki ayrı evde uyuşturucu pazarlandığını tespit etti. Adreslerde pusu kuran ekipler günlerce evi gözlerken, lüks otomobillerle gelen kişilerin kısa bir süre içerde kaldıktan sonra ayrıldıkları gözlendi. Delillerin toplanmasının ardından önceki gün sabaha karşı iki ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Baskında evlerde bulunan K.D.(44), H.Ç.(24), E.D.(17) ve B.G.(16) gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bin 763 gram esrar, bin 364 gram Bonzai maddesi, 240 adet uyuşturucu paketi, 1 hassas terazi ele geçirildi. Evlerde ayrıca bir tabanca ile otomatik av tüfeği bulundu.

Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildi. K.D, H.Ç., E.D., tutuklanırken B.G. serbest bırakıldı Öte yandan Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından TOKİ konutlarında bir eve yapılan baskında ise 4 bin 900 extacy hap ele geçirildiği belirtildi. Evde bulunan Y.Ö.(59) polis tarafından gözaltına alınırken çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

AA(FOTOĞRAF)