BURSA, () - BURSA'nın Gemlik ilçesi Gazhane Caddesi'nde, UEDAŞ’a ait elektrik kablolarının yer altına alınma çalışmaları sırasında, kazı yapan iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Borudan çevreye yayılan gazdan etkilenen 5’i çocuk 6 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Gemlik'te UEDAŞ'a elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmaları sırasında iş makinesi ile kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalar sırasında iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Borunun patlaması sonrası etrafa yayılan koku kısa süre paniğe neden oldu. Doğalgaz kokusu yaklaşık yarım saat cadde üzeri ve ara sokaklarda kalırken, çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar kapılarına ıslak bezle tıkayarak önlem aldı. Çevreye yayılan doğalgazdan etkilenen 5’i çocuk 6 kişi, olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan 6 kişiye ilk müdahale olarak oksijen verildi. Doğalgazdan etkilenenlerin bilinçlerinin açık olduğu gözlendi. Zehirlenen çocukların aileleri, firmadan ve yetkililerden şikâyetçi olacağını belirtirken; "İnsanların hayatını riske atmaya kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullandılar.
Cadde çevresinde bulunan vatandaşlar, iş makinesi ile yapılan kazı esnasında ellerinde proje bulunmadan rastgele kazıldığını iddia etti. Vatandaşlar, çalışan makinenin veya işçilerin çevresinde herhangi bir yetkili bulunmadığını, belediye zabıtası ve Gemdaş yetkilileri ile kazıyı yapan ilgili firmanın yetkililerinin işin başında olmadığını söylediler. Mahalle sakinleri, çalışmalar sırasında firmanın hiç bir güvenlik önlemi almadığını öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(FK/RT) (FOTOĞRAFLI)