BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi'nde 36 yaşındaki Levent Köroğlu, iş bulması için geçen yıl Ak Parti Bursa eski İl Başkanı Sedat Yalçın’ı sık sık telefonla arayınca, 'kişilerin huzur ve sukununu bozmaktan' 2 ay 15 hapis cezasına çarptırılıp bu cezası ertelendi. Suçunun, üyesi olduğu partinin il başkanından iş istemek olduğunu söyleyen Köroğlu, ödeyemediği karşı tarafın 662 liralık avukatlık ücreti yüzünden icralık olduğunu söyledi. Sedat Yalçın ise, “Telefonum 10 dakikada 62 kez arandı. Onun yüzünden bazı toplantılarımı iptal etmek zorunda kaldım. Ben ceza almasını değil, aramaların kesilmesini istedim" dedi.
Merkez Yıldırım İlçesi Fidyekızık Mahallesi’nde oturan ve bazı sağlık kuruluşlarında taşeron işçi olarak çalıştıktan sonra ayrılan 2 çocuk babası Levnet Köroğlu, son iki yıldır iş bulamadığı için yakınlarının desteği ile geçini sağlıyor. Eşi üçüncü çocuğuna hamile olan Köroğlu, iddiaya göre geçen yıl o dönemde görevde olan Bursa eski İl Başkanı Sedat Yalçın’ı defalarca cep telefonundan arayarak iş istedi. Köroglu’nun sürekli cep telefonundan iş istemesinden sıkılan Sedat Yalçın, avukatları aracılığıyla kendisinden şikayetçi oldu.
Hakkında 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde 'Kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Levent Köroğlu, geçen Ekim ayında tutuksuz olarak yargılandığı mahkeme tarafından, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hakimi sanığın iyi hali nedeniyle bu cezayı 2 ay 15 güne indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, karışı tarafın avukatlık ücreti olan 662 TL'nin ise ödenmesine karar verdi.
“CEZAEVİNE GİRMEKTEN KORKUYORUM”
Ödeyemediği avukatlık giderinin kendisinden masrafları ile birlikte 985 TL olarak icra yolu ile istendiğini bu parayı vermesinin mümkün olmadığını açıklayan Levent Köroğlu, "Ben bu partinin 11 yıllık üyesiyim. Eski İl Başkanımız Sedat Yalçın ile 4-5 kez iş için telefon ile görüştüm. Kendisinden aileme bakabilmem için iş istedim. Sedat bey daha sonra telefonlarıma bakmadı. Ardından benden şikayetçi oldu. Yakınlarımın yardımı ile ailesini geçindiren bir kişi olarak bu parayı ödemem mümkün değil. Cezaevine konulmaktan korkuyorum" dedi.
Ak Partinin kendisini bir süre önce devlet hastanesine hastabakıcı olarak yerleştirdiğini fakat Malatya'da yaşayan annesinin rahatsızlığı nedeniyle kendisine izin verilmeyince bu işten ayrılmak zorunda kaldığını belirten Köroğlu, çaresizlik içersinde kaldığını açıkladı.
“10 DAKİKA DA 62 KEZ ARANDIM"
Ak Parti Bursa İl eski Başkanı Sedat Yalçın ise, Köroğlu’nu daha önce işe yerleştirdiklerini ifade ederek, “Bizim çalışması için yerleştirdiğimiz hastanede durmamış. Ardından beni tekrar iş için aramaya başladı. ona, 'iş olursa seni arayacaklar' dedim. Buna rağmen aramaya devam etti. Parti olarak bize gelen kişilere yardım ediyoruz. Ama iş bulma kurumu değiliz. İnsani olarak ilgilendik. Onun psikolojik sorunları var. O gün, 10 dakika içersinde 62 kez beni aradı. Araması yüzünden Ankara'da katıldığım toplantıdan çıkmak zorunda kaldım. Bunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) incelettik" dedi.
Levent Köroğlu'nun kendisini rahatsız etmesinden sıkıldığını bunun içinde avukatlarına talimat verip, bu sorunu çözmelerini istediğini dile getiren Sedat Yalçın, "Avukatlarımın açtığı davanın sonucundan haberim yok. Kararı sizden öğrendim. Ceza almasını tabi ki istemem. Amacım beni telefon ile rahatsız etmesini önlemekti" diye konuştu. Yalçın, bir soru üzerine, Köroğlu'nun ödemesi gereken parayı mahkeme kararı olduğu için karşılamayacaklarını açıkladı.