Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da geçen Haziran ayı içinde arkalarında parmak izi ya da DNA izi bırakan 15 suçlunun gözaltına alındığı öğrenildi. Delilden suçluya gitmeyi amaçlayan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nün aralarında cinayet, hırsızlık, intihar, şüpheli ölüm, kundaklama, silahla ateş açma gibi 108 olaya müdahale ettikleri öğrenildi.
Gayrettepe bulunan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler 1 ile 30 Haziran 2014 arasında 3 evden hırsızlık, 5 işyerinden hırsızlık, 5 oto hırsızlığı, 2 otodan hırsızlık, 14 yağma (gasp), 2 dolandırıcılık, 11 kasten öldürme, 1 intihara teşebbüs, 18 şüpheli ölüm, 6 yaralama, 6 yangın ve kundaklama, 4 silahla ateş etme, 1 ölümlü trafik kazası, 14 terör suçları, 1 narkotik suçu, 2 organize suçlar ve 13 diğer suçlar olmak üzere, toplam 108 olaya müdahale etti. Faili meçhul olan bu olaylarda delilden suçluya gitmeyi amaçlayan ekipler yaptıkları parmak izi, kan izlerini ortaya çıkaran luminol test ve şüphelilerin bıraktıkları DNA izlerinin incelemesinde 15 olayı aydınlattılar.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü istastiklerine göre haziran ayı içinde daha önce meydana gelen 21 olayla birlikte aydınlatılan olay sayısının 36 olduğu öğrenildi.