KAHRAMANMARAŞ'ın büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından kurulan merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından yapılan ve ilk icraat olma özelliği taşıyan Ilıca Parkı törenle açıldı. Parkın açılışında çocuklara dağıtılan oyuncak ve namazlık takımı izdihama yol açarken, 2 çocuğuyla kalabalık arasında kalan bedensel engelli Mehmet Evlice ve bir görevli ezilme tehlikesi geçirdi.
AK Partili merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından kent merkezine 66 kilometre uzaklıkta bulunan ve büyükşehir ile birlikte beldeden mahalle statüsüne geçen Ilıca'ya yaptırılan park törenle açıldı. Törene; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Müftüsü Muhammet Gevher ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Mahçiçek, yeni kurulan belediyenin ilk icraatını vatandaşların hizmetine sunmayı başardıklarını söyledi. Konuşmaların ardından belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri parkın açılışını yaptı.
EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİLER
Parkın açılışı nedeniyle belediye tarafından çocuklara içerisinde namazlık, tespih, takke ve Elif-Ba hediye poşetleri ile oyuncaklardan almak isteyenler izdihama yol açtı. Namazlık setinden dağıtmaya çalışırken çocukların üzerine çullandığı ve yere düşen görevli zor anlar yaşadı. Elindeki poşetleri çocukla kaptıran görevli, arkadaşlarının yardımıyla ezilmekten son anda kurtuldu.
Oyuncak dağıtımı sırasında da bazı vatandaşlar ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Çocukları 3 yaşındaki Sude ve 7 yaşındaki Ozan'a oyuncak almak isterken kalabalığın arasında kalan bedensel engelli Mehmet Evlice ezilme tehlikesi geçirdi. Kalabalık grubun arasında kalan Evlice, zabıtaların yardımıyla kurtuldu.
FOTOĞRAFLI