FRANSA’nın başkenti Paris’te PKK'lı 3 kadının öldürülüşünün yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa'da BDP'li kadınlar, alkışlı ve zılgıtlı protesto yürüyüşü düzenledi.
Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde kaldıkları ofiste suikast sonucu öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Şanlıurfa’da BDP’li bir grup kadın tarafından yürüyüş düzenlendi. Topçu Meydanı’nda toplanan, aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ile İbrahim Binici'nin de bulunduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi ile BDP üyesi yaklaşık bin kişi, ellerinde öldürülen 3 kadının fotoğraflarının bulunduğu pankart ve alkış ile zılgıt eşliğinde 500 metre yürüdü. Polisin önlem aldığı Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yürüyüşü sonlandıran kalabalık adına basın açıklamasını okuyan BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Cahide Udum şunları söyledi:
"Bu katliamlar Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerden haberdar olanların ve Kürt sorununun diyalog ve çözümünün dışında başka yol olmadığını anlayanların yaptığını belirtiyoruz. 9 Ocak katliamı ile PKK lideri Abdullah Öcalan’a ve PKK’ya mesaj verilmek istendiğini biliyoruz. Sakine Cansız, PKK’nın ilk kurucularındandır. PKK kurucularına yönelik bir katliam planlamasının yapıldığını biliyoruz. Kürt kadınları olarak, geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkarak 9 Ocak komplosunun aydınlatılması için hesap sormanın tutumu içerisinde olacağız." 
Açıklamanın ardından kalabalık, olaysız dağıldı.