Ali AKSOYER/İSTANBUL,() BAĞCILAR’da bir banka şubesine ait zırhlı para nakil aracını  soyan şüpheli İzmir’de saklandığı ablasının evinde gözaltına alındı. Şüpheliyle birlikte olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ve mermiler ile çalınan paranın büyük bir miktarı ele geçirildi.  Daha rahat yaşamak için para bulmak amacıyla soygun yaptığını söyleyen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bağcılar Caddesi üzerine 27 Mart 2014'te saat 14.45 sıralarında meydana gelen olayda bir banka şubesine ait para nakil aracı soyulmuştu. Para dolu çuvalları bankaya taşımaya başlayan güvenlik görevlileri A.B. ve M.K.’nin yanına yaklaşan şüpheli silahını çekerek içinde 145 bin lira bulunan bir çuvalı alarak kaçmıştı. Olay sırasında kaçan şüpheliyi takip eden bir özel güvenlikçi elinden vurularak yaralanmıştı.

EVİNDEN ÇIKIP SOYGUNA GİDİŞİ KAMERALARA YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis soyguncunun kaçtığı birkaç sokak öteye park ettiği otomobili tespit etti. Kiralık olduğu belirlenen otomobilin kiralandığı şirkete giden dedektifler bankayı soyan şüphelinin M.A.Y. olduğunu tespit etti. Öte yandan polis yaptığı güvenlik kamerası incelemisinde M.A.Y.'nın olay günü soygun için evden çıkışı, bankaya doğru yürüyüşü ve olayda sonra elinde para dolu torbayla kaçışını gösteren güvenlik kamera görüntülerine ulaştı. Polis M.A.Y.’yi yakalamak için İstanbul’da çok sayıda adrese baskın yaptı. Ancak M.A.Y. bu adreslerde bulunamadı.

İZMİR'DE OPERASYON YAPILDI

Polisin şüpheli  M.A.Y.’nin İzmir’de oturan ablasının yanına kaçtığını tespit etmesi üzerine İstanbul’dan iki ekip gönderildi. Önceki gün sabaha karşı yapılan baskında M.A.Y. gözaltına alındı. Şüpheliyle birlikte olayda kullandığı ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait mermiler ile 37 bin 450 Euro ve 12 bin 900 lira ele geçirildi.

ÇALDIĞI PARAYI EURO'YA ÇEVİRMİŞ

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli sorguya alındı. Şüphelinin olayı tek başına planlayarak yaptığı tespit edildi. Kendisini sorgulayan polislere uzun süredir işsiz olduğunu daha rahat yaşamak için para bulmak amacıyla soygunu yaptığını anlatan M.A.Y.’nin çaldığı paranın bir bölümünü Euro’ya çevirdiğini, 10 bin lirayı ise harcadığını söylediği öğrenildi. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarılan şüpheli M.A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AA(BB) (FOTOĞRAF)