Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da 4 gün önce Gaziosmanpaşa’da bir para nakil aracını güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek soyan 4 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerle birlikte gasp edilen 1 milyon 195 liranın büyük bölümü ele geçirildi. Şüpheliler arasında bulunan M.D.’nin ise eski bir özel güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı.
Gaziosmanpaşa’da 29 Nisan tarihinde meydana gelen olayda bir banka şubesinin ATM'deki arızayı giderip içine para koymaya gelen zırhlı para aracı soyguncuların hedefi olmuştu. Güvenlik görevlilerinin başına silah dayayarak etkisiz hale getiren ve ellerini plastik kelepçe ile bağlayan şüpheliler onları ATM kabininin içine kilitledikten sonra soygunu gerçekleştirmişlerdi. Şüpheliler güvenlik görevlilerinden aldıkları bir tabanca ve 3 cep telefonu ile para nakil aracına binerek olay yerinden kaçmışlardı.
Soygun ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri güvenlik görevlilerini kurtarırken gasp edilen para nakil aracı 5 kilometre uzakta terk edilmiş olarak bulunmuştu. Yapılan incelemede para nakil aracında bulunan bir kısmı döviz halinde,  1 milyon 195 bin liranın çalındığı tespit edilmişti.

İSTANBUL VE MUĞLADA OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis olay yerindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin eşkâlini belirledi. Gasp edilen cep telefonların izini süren dedektifler kısa süre sonra şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan İstanbul’da yapılan operasyonda şüpheliler M.D.(36), G.A.(35) ve Y.A.(34) gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak Muğla’da bir eve yapılan baskında ise E.M.(37) adlı şüphelinin yakalanmasıyla gözaltı sayısı 4’e çıktı.

BİRİ ESKİ GÜVENLİKÇİ ÇIKTI

Şüpheliler arasında bulunan M.D.’nin eski bir özel güvenlikçi olduğu tespit edildi. Daha önceden polise geliş kaydı bulunmayan şüphelilerin, para nakil aracından aldıkları para kasalarını Çorlu’da bir araziye giderek açtıkları, kasalardan çıkan para ile evrakları ise yaktıkları tespit edildi. Şüphelilerin kaldıkları yerlerde aramada 851 bin lira ile 13 bin 150 Euro ile 18 bin 100 dolar ele geçirildi. Poliste yapılan sorgularının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildiler.
(BB) (FOTOĞRAFLI)