SAMSUN'da kendisine harçlık vermeyen amcasının eşi olan yengesi 58 yaşındaki Asiye K.'yı 17 yerinden bıçaklayıp yaralayan ve parası ile cep telefonunu alan 17 yaşındaki M.K., 17 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Samsun'un Tekkeköy İlçesi Büyüklü Mahallesi'nde geçen yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, M.K., amcasının evine gidip yengesi Asiye K.'dan su ve bıçak istedi. Yengesinden verdiği suyu içip bıçağı aldıktan sonra giden M.K., bir süre sonra tekrar geri gelip bu kez su hortumu istedi. Asiye K. da içerden su hortumunu almak için eğildiği sırada M.K., daha önce aldığı bıçağı yengesinin sırtına saplamaya başladı. Asiye K.'nın "Yapma" diye yalvarmasına rağmen bıçağı saplamaya devam eden M.K., kendisine para vermesini söyledi. Asiye K. da, "Beni öldürmezsen sana para veririm" diyerek boynuna astığı para kesesindeki 600 euro ile 100 TL'yi verdi. M.K. daha sonra da evin üst katındaki odalarda yaptığı aramada bulduğu 1000 TL ve cep telefonunu alarak kaçtı. Asiye K., eve gelen eşi tarafından hastaneye kaldırılırken, vücudunun çeşitli bölgelerinde 17 bıçak darbesi olduğu belirlendi.
M.K ise olaydan 3 gün sonra Samsun'da bir parkta otururken polis tarafından yapılan kimlik kontrolünde yakalandı. Ardından da işlediği suçu itiraf edince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan M.K., olaydan dolayı pişman olduğunu dile getirerek, "Paraya ihtiyacım vardı. Yengemden önce su ve bıçak istedim. Sonra hortum almaya yine evine gittim. Eğildiği sırada da sırtından bıçakladım. Bana para vermesini söyledim. Biraz para verdi. Sonra kendimi kaybetmişim. Benden şikayetçi olmaması içinde de bıçağı vurmaya devam ettim. Hareketsiz kalınca da kaçıp gittim" dedi. 
Hastanedeki tedavisinin ardından sağlık durumu iyileşen Asiye K., ilk ifadesinde, "Önce su ve bıçak istedi. Bir süre sonra gelince de hortum istedi. Hortumu almak için eğildiğimde ona verdiğim bıçağı sırtıma sapladı. Sürekli bıçakla vuruyor ve para vermemi istiyordu. 'Beni öldürmezsen sana para veririm' diyerek ona para verdim. Ama beni bıçaklamaya devam etti. Hareketsiz kalınca da sanırım öldüğümü düşündü ve beni bıraktı" diye konuştu.
Mahkeme heyeti pişman olduğunu söyleyen sanığa gasp suçundan 6 yıl 8 ay, öldürmeye teşebbüs suçundan da 11 yıl 1 ay 10 gün olmak üzere toplam 17 yıl 9 yıl 10 gün hapis cezası verdi. İA(MS/AAA)(FOTOĞRAF)

--------------
M.K.:Mustafa Köse