Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da 30 yaşındaki Şerife Keleş, boşanmak istediği eşi 28 yaşındaki Hakan Keleş'ten korunmak için aldığı panik butonunun süresini uzatmak için geldiği adliyede, eşinin yumruklu saldırısına uğradı.
Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan ev kadını Şerife Keleş, işsiz Hakan Keleş ile 2010'da severek evlendi. Şerife Keleş, evlendikten 2 yıl sonra eşinden şiddet görmeye başladığını öne sürdü. Şiddetin dozu artınca yaklaşık 1 yıl önce boşanmak için mahkemeye başvuran Keleş, eşinin tehditlerinden kurtulamadı. Yaklaşık 3 ay önce Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Şerife Keleş'e, savcılık kararıyla Adana Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nce (ŞÖNİM) panik butonu verildi. Şerife Keleş'e yaklaşmama cezası verilen Hakan Keleş'e ayrıca 3 bin lira para cezası da kesildi.
ADLİYEYE SIĞINDI
Panik butonunun kullanım süresi dün dolan Şerife Keleş, süresini uzatmak için Adana Adliyesi'ne geldi. Süre uzatımı için Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe veren Şerife Keleş, işlerini tamamladıktan sonra meyve suyu içmek için adliye karşısındaki büfeye gitti. Burada meyve suyu içen Şerife Keleş, kendisini takip eden boşanma aşamasındaki eşinin yumruklu saldırısına uğradı. Baş ve sırtına yumruk darbeleri alan Şerife Keleş, panik butonuna bastı. Çevredekiler Hakan Keleş'i etkisiz hale getirirken Şerife Keleş, adliye binasına girerek polislere sığındı. Panik butonuna basılınca olay yerine gelen polisler de, eşinin şikayetçi olduğu Hakan Keleş'i 5 Ocak Polis Merkezi'ne götürdü.
"BENİ TAKİP EDİYORDU"
Panik butonunu gösterip ağlayan Şerife Keleş, sürekli boşanmak istediği eşinin tehditlerine ve şiddetine maruz kaldığını söyledi. Eşinden korunmak için aldığı panik butonunun süresini uzatmak için adliyeye geldiğini belirten Keleş, şöyle dedi:
"Süreyi uzatmak için dilekçemi verdim. İşim bitince meyve suyu içiyordum. Eşim, panik butonunun süresinin bittiğini biliyordu. Beni takip etmiş. Haberim yokken arkamdan gelip başıma ve sırtıma yumruk atmaya başladı. 'Senin yüzenden 3 bin lira ceza yedim, sen elinde kağıtlarla yine ne yapıyorsun?' diye vurdu. Canımı zor kurtardım." 
Uğradığı saldırı nedeniyle Hakan Keleş'ten şikayetçi olan Şerife Keleş de, polis merkezine giderek ifade verdi.

YB(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)