PALANDÖKEN Dağı'nın doruğunda bulunan ve telsizle haberleşmeyi sağlayan röleyi onarmaya günlük kıyafetlerle çıkan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti'ne (TRAC) üye 4 genci, Kayak Merkezinde görevli jandarmalar donmaktan son anda kurtardı.
TRAC'a üye 28 yaşındaki İsmail Kangı, 23 yaşındaki İsmail Hakkı Gökgöz, 20 yaşındaki Tolga Gündoğdu ile Adem Akbulut Palandöken Dağı'nın deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki zirveye çıkmak için bugün 14.00 sıralarında gondol lifte bindi. Son istasyon olan Ejder'de goldol liftten inen gençler, günlük kıyafetlerle kara bata çıka TRT'ye ait yansıtıcının da bulunduğu Ejder Tepesine yürüdü. Rölenin bakım ve onarımını yapan üyeler, dönüş yolunda kar ve tipiye yakalandı. Amatör telsizcilerin frekansından yardım anonsu yapan gençler, aynı isteklerini jandarmaya da bildirdi. İhbarın ardından Palandöken Kayak Merkezinin 2 bin 100 metresinde konuşlanan Jandarma, 2 kar motosikleti ile hareket etti. Arama - kurtarmada kullanılan 'Gurbet' adlı köpekle giden jandarma, tipipe mahsur kalan 4 kişiyi, motosiklete aldı. Gondol liftlerin en alt istasyonuna kadar kar motosikleti ile getirilen gençlerden durumu kötü olan İsmail Hakkı Gökgöz ile Adem Akbulut burada hazır bekleyen ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İsmail Hakkı Gökgöz, hastanede müşahede altına alındı. TRAC ekibinden Tolga Gündoğdu, şunları anlattı:
"Radyo Amatörleri olarak röle bakımına çıkmıştık. Isı eksi 30 derece civarındaydı ve yoğun bir tipi vardı. TRT verici istasyonunda kimseye ulaşamadık. Göz gözü görmediği için yürümek imkansızdı. Telsizle haberleşme sağladık ve yardım istedik. Ekipten İsmail Hakkı Gökgöz fenalaştı.Yaklaşık 1 saat mahsur kaldık. Jandarmayı görünce sevindik. Durumumuz iyi problem yok."