ERZURUM Palandöken Kayak Merkezinde tipide mahsur kalan 8 yaşındaki Deniz Atalay'ı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri kurtardı. JAK timleri tarafından götürüldüğü karakolda tost ve meyve suyu ikram edilen Deniz Atalay, babasına teslim edildi. 
Yarıyıl tatili nedeniyle Palandöken Kayak Merkezi'nde yoğunluk yaşanırken, meydana gelen olumsuzluklara ise JAK ekipleri yetişiyor. İstanbul'dan Erzurum'a gelen Özlem- Alparslan Atalay çifti, 4 çocuğu ile birlikte kayak yapmak için Palandöken'e çıktı. İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Deniz Atalay, geçen cumartesi günü kayak öğretmeni ve diğer öğrencilerle birlikte gondoll liftle Palandöken'in zirvesine yakın bir yere çıktı. Arkadaşları ile kaymayan ve burada gelecek olan annesini bekleyen Deniz Atalay, aniden bastıran tipide mahsur kaldı. Arkadaşları ve kayak öğretmenlerinin haber vermesi üzerine kar motosikletleri ile harekete geçen JAK ekipleri, Palandöken'in dört bir tarafına dağıldı. Dağın 2 bin 800 rakımındaki 11 nolu istasyon yakınlarında bulunan Deniz Atalay  Palandöken Jandarma Karakolu'na getirildi. Üşüyen ve kaybolduğu için korku yaşayan Deniz Atalay'a tost ile meyve suyu ikram eden JAK timleri, küçük kızın bulunduğunu ailesine haber verdi.
JANDARMAYA TEŞEKKÜR
Kızı Deniz'i almak için karakola gelen Alparslan Atalay, JAK timlerine teşekkür etti. Kızının kaybolduktan kısa bir süre sonra bulunup kendilerine teslim edilmesine çok sevindiğini vurgulayan Alparslan Atalay, "Kızım annesi gelecek diye orada beklemiş. Ama tipi nedeniyle mekanik tesisler durdurulmuş. Durumu jandarmaya bildirmişler. Jandarma da kızımı tüm zorluklara rağmen bulup getirmiş. Çok teşekkür ediyorum. Bizi büyük bir kabustan kurtardılar" dedi.
Babası ile birlikte karakoldan ayrılan Deniz Atalay, kendisini kurtaran Palandöken Karakol Komutanlığı'nda JAK Timi Komutanı olarak görev yapan Başçavuş Harun Temiz'i yanağından öperek teşekkür etti.