Yüksel KOÇ - Özkan ARSLAN / İstanbul, () Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan suç duyurusunda bulundu.
Oğlu ve avukatı İsmail Yanar ile birlikte adliyeye gelen Zekeriya Öz, adliye çıkışında, "Biz, hakkımızda sağda solda konuşan devlet ve yürütme erkiyle alakalı suç duyurusunda bulunduk" sözleri ile adliyeye geliş amacını açıklamıştı.
Kimler hakkında suç duyurusunda bulunduğu yönündeki soruları yanıtsız bırakan Öz, kısa bir açıklamadan sonra adliyeden ayrılmıştı. Ancak Öz'ün yaptığı suç duyurusu, 2014 / 106316 soruşturma numarası ile Ulusal Yargı Ağı'na (UYAP) kaydedildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ÜÇ BAKANI ŞİKAYET ETMİŞ
Bugün açılan UYAP kaydına göre, Zekeriya Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan suç duyurusunda bulundu.
(FOTOĞRAFLI)