ADANA, () - ADANA'da özelleştirilen Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TEDAŞ) 17 yıllık işçisi Turan Avşar (43), 65 bin liralık tazminatı ödenmeden işten çıkartıldığını iddia ederek şirket merkezindeki binanın çatısına çıktı. Şirket yetkilileri ise tazminatın hesaplandırılarak, bu kişi hakkında icra kararı olduğu için icraya yönlendirildiğini açıkladı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Yenidoğan Mahallesi'nde 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 17 yıl TEDAŞ'ta çalışan 43 yaşındaki Turan Avşar, şirketin özelleştirilmesi üzerine sözleşmesi yenilenmedi. Kendi hesaplamalarına göre 65 bin TL tazminat alacağı bulunan 2 çocuk babası Avşar, tazminatı ödenmeden işten çıkartıldı. Parasının ödenmesini isteyen Turan Avşar, eski çalıştığı kuruma, arkadaşlarını ziyarete geldiğini söyleyerek girdi. 6 katlı işletme binasının çatısına çıkan Turan Avşar, kendini aşağıya atacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Durumu fark eden güvenlik elemanları olayı şirket yönetimine bildirdi.
EŞİ İKNA ETTİ
TEDAŞ'a polis, sağlık ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri Turan Avşar'ı eylemine son vermesi için ikna etmeye çalıştı. Ekiplerin girişimi sonuçsuz kalınca, olay yerine eşi çağrıldı. Parasının ödenmediğini ileri süren Turan Avşar, "Ben 2 çocuğuma mahcup olacak davranışlarda bulundum. 17 yılımı verdim, herkes çalıp çırptı, ben hırsızlara engel olmaya çalıştım. Şirket bana sahip çıkmadı. 65 bin lira alacağım var, 500 lira ödediler. Param ödenmezse bir dahaki sefere kendimi değil başkalarını öldüreceğim" diye bağırdı. Eşi tarafından ikna edilen Turan Avşar, eylemini sonlandırıp çatıdan indi. Ambulansa alınan Avşar, sağlık kontrolünden geçirildi. Hastaneye gitmek istemeyen Turan Avşar, ifade için Akıncılar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.
ŞİRKETTEN JET AÇIKLAMA
Turan Avşar'ın iddiaları üzerine Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi kurumsal iletişim servisi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü Maddesi’nin (C) fıkrası kapsamında (4C) görevlendirilmek üzere, dileyen çalışanlarımız tarafından İş sözleşmelerinin sonlandırılması talebiyle yazılı talepler toplanmış şirketimiz tarafından değerlendirilerek mevzuata uygun bir şekilde süreç sonlandırılmıştır. Turhan Avşar isimli kişinin de bu kapsamda şirketimize iletmiş olduğu dilekçesi olumlu değerlendirilerek hak ettigi tazminat ve ücretler belirlenmiştir. Ancak, hakkında devam eden bir icra süreci olduğu için, bu ücretler yasal zorunluluk gereği ilgili İcra Müdürlüğü’ne tarafımızca eksiksiz olarak yönlendirilmiştir. Bu aşamada, atamasını bekleyen bir kamu personeli olan bu kişiye yönelik Şirketimizin herhangi bir sorumlulugu bulunmadığını belirtmek isteriz."

FK (OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)