ZONGULDAK'ta, kendisine ait kaçak kömür ocağında göçük altında kalarak yaşamını yitiren 26 yaşındaki Erdal Kaşıkçıoğlu'nun, aynı zamanda özel bir şirkete ait maden ocağında çalıştığı, yıllık izin sırasında kendi ocağında üretim yaparken, göçükte öldüğü ortaya çıktı.
1 yıl önce evlenen ve 11 gün önce de kız çocuğu dünyaya gelen Erdal Kaşıkçıoğlu, dün gece Kırat Mahallesi Kocaosman Mevkii'ndeki kaçak kömür ocağına çalışmaya gitti. Kaşıkçıoğlu, ocakta tek başına çalışırken tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte mahsur kaldı. Habibe Kaşıkçıoğlu, sabah eşinin eve gelmemesi üzerine şüphelenerek durumu kayınpederi Ali Kaşıkçıoğlu'na bildirdi. Diğer oğluyla birlikte ocağa giden Ali Kaşıkçıoğlu, beline kadar taş ve toprak yağınının altında kalan oğlunu kurtarıp Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Erdal Kaşıkçıoğlu, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Sabah hastane morgunda yapılan otopsinin ardından cenazesi ailesine teslim edilen Kaşıkçıoğlu'nun, aynı zamanda özel bir maden şirketinde çalıştığı ortaya çıktı. 1 yıl önce evlenen ve yeni çocuğu olan Kaşıkçıoğlu'nun, hem düğün borçlarını kapatabilmek hem de çocuğunun masraflarını çıkarabilmek için yıllık izinlerinde ve hafta sonu tatillerinde kaçak işlettiği kömür ocağında çalıştığı belirtildi. Kaşıkçıoğlu'nun, göçük altında kaldığı gün de yıllık izinde olduğu öğrenildi. Polisin, olayla ilgili soruşturması sürüyor.

FOTOĞRAFLI