TELEFONDA kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çetelerin son kurbanı 60 yaşındaki Vasviye G. oldu. Yaşlı kadınından önce 25 bin dolar, 2 bin 600 Euro ve 37 bin lira alan şüpheliler daha sonra bir kez daha arayarak bankadaki 127 bin lirasını çektirip bir ağacın altına bıraktırdı. Son parti parayı alan şüpheli İbrahim A. çalıştığı işyerinde parayı görerek durumdan şüphelenen güvenlik görevlisinin ihbarı ile yakalandı. Polisin ismini tespit ettiği mağdur Vasviye G.’yi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelmesi için güçlükle ikna etti.
ÖZEL GÜVENLİKÇİNİN DİKKATİ YAKALATTI
İstanbul’da polise yapılan bir ihbar dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı. 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir özel güvenlikçi çalıştığı işyerine yüklü miktarda para ile gelen bir kişi olduğunu söyledi. Harekete geçen polis ihbar yapılan işyerine gittiğinde ceketinin cebinde 127 bin lira bulunan İbrahim A.’yı gözaltına aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen İbrahim A. parayı bir arkadaşının ricasıyla parkta bulunan bir ağacın altından aldığını söyledi. Bunun üzerine güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler telefon dolandırıcılarının mağdurunun Vasviye G. adlı emekli bir adın olduğunu tespit etti.
MAĞDUR GERÇEK POLİSLERE İNANMADI
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Vasviye G.’yi telefonla arayarak dolandırıldığını parasının bir kısmının kurtarıldığını söyleyerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne davet etti. Ancak arayanların polis olduğuna inanmayan Vasviye G. uzun süre ikna edilmeye çalışıldı. Sonunda arayanların polis olduğuna ikna olan Vasviye G. polise gelerek parasını teslim aldı ve kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu.
Poliste ifade veren Vasviye G. “Beni aradılar polis olduklarını söylediler. Evde bulunan 25 bin dolar, 2 bin 600 Euro ve 37 bin lirayı bir poşete koyarak İçerenköy’de bir parka bıraktım. Daha sonra tekrar arayıp bankada param olup olmadığını sordular. Bankadan çektiğim 127 bin lirayı da söyledikleri ağacın altına bıraktım. Daha sonra dolandırıldığımı anladım.” dedi.
Şüpheli İbrahim A. ise ağacın altındaki parayı kendisini arayan bir arkadaşının ricası üzerine aldığını söyledi. Dolandırıcı olmadığını söyleyen İbrahim A. işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Şüpheli İbrahim A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.