Akif ARICI / ANTALYA, () - ANTALYA'da mağazalardan özel düzenekli çantayla kıyafet çalan 2'si kadın 4 kişi yakalandı. Filistin, Suriye ve Fas uyruklu hırsızların, kaldıkları pansiyonu depo olarak kullandıkları anlaşıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ünlü markaların satıldığı giyim mağazalarında meydana gelen hırsızlık olaylarını incelemeye aldı. 3 günde 12 işyerindeki hırsızlık olaylarının ardından mağazalara sivil ekipler yerleştirildi. Müşteri gibi mağazada gezen veya çevresinde şüpheli kişiler üzerinde gözlem yapan ekipler, yabancı uyruklu oldukları tahmin edilen 2'si kadın 4 kişiyi takibe aldı. Alışveriş yapmayan, ancak ellerindeki çantaların dolu olduğu anlaşılan 4 şüpheli kısa süre sonra yakalandı.
DIŞI KOLİ BANDI İÇİ ALÜMİNYUM FOLYO KAPLI
Çantalarda yapılan aramalarda, alarmları sökülmemiş faturasız giysi ve ayakkabılar ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüphelinin, deneme amacıyla kabine götürdükleri giysileri, çantalarındaki dışı koli bandı içiyse alüminyum folyo kaplı poşetlere koyduğu, bu sayede çıkıştaki alarm cihazlarının ikaz vermediği anlaşıldı.
Ülkeye kaçak yollarla giriş yaptıkları belirlenen Filistin uyruklu O.A. (27), Fas uyruklu H.C. (18) ile kadın şüpheliler Filistin uyruklu H.M. (20) ve Suriye uyruklu R.O.'nun (28), Muratpaşa İlçesi'nde kaldıkları pansiyonu depo olarak kullandıkları anlaşıldı. Polis tarafından alınan pansiyondaki eşyalar mağaza yetkililerine teslim edildi. Şüpheliler ise  emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI