Ramazan EĞRİ / İstanbul, () - MALTEPE'de dün sabaha karşı E-5 Karayolu üzerindeki yan yolda bulunan bir elektronik eşya mağazasının soyulmasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.



Olayda, mağazanın girişindeki döner kapıyı zorlayarak içeri giren 5 şüpheli, 47 akıllı cep telefonu, 8 fotoğraf makinesi ve 2 fotoğraf makinesi objektifini poşetlere doldurup yaya olarak kaçmıştı. Mağazanın alarmının çalması üzerine olay yerine kısa sürede gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelileri kovalamaya başlamış, yaşanan kovalamaca sonucu 5 şüpheliden üçü polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. 2 kişi ise ellerindeki malzemeyi yere atarak kayıplara karışmıştı.

65 SANİYEDE SOYMUŞLAR



Soygunla ilgili ilk görüntülerde, mağazanın dış güvenlik kamerasının kaydettiği anlar vardı. O görüntülerde, şüpheli 5 kişi önce mağazanın girişindeki döner kapıyı zorluyor, daha sonra da şüphelilerden biri yerdeki kaldırım taşını sökerek kapıyı kırmaya çalışıyordu. Kapıyı kırmayı başaramayan şüpheli ile diğer 4 kişi yeniden mağazanın girişindeki döner kapıya yöneliyor, döner kapıyı bir süre daha zorladıktan sonra açmayı başarıyorlardı. Son anlarda ise, 5 kişi çaldıkları malzemelerle birlikte olay yerinden hızla uzaklaşıyordu.



Mağazanın içinden çekilen yeni görüntülerde ise, zanlıların döner kapıdan içeriye koşarak girdikleri ve camlarını kırarak tezgahtaki elektronik eşyaları torbalara doldurdukları görülüyor. Mağaza içindeki 4 ayrı kamera tarafından kaydedilen görüntülerin sonunda, 5 şüpheli geldikleri döner kapıdan dışarıya çıkıp kaçıyor. Soygun 64 saniye içinde gerçekleşiyor.