ÖZ kızına cinsel istismar suçundan yargılanan 47 yaşındaki baba Ş.Y. 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın fazla olduğunu öne süren Ş.Y. mahkeme heyetine "Allah’tan korkun" diye bağırdı.
Kayseri 2’nci ağır Ceza mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Ş.Y. ve avukatı hazır bulundu. 15 yaşındaki B.Y.’nin doktor raporunda ruh sağlığının kalıcı olarak bozulduğu belirlendi. Ancak sanık avukatı, B.Y.’nin rapordan önce başkasının tecavüzüne uğradığını, ruh sağlığının o olaydan da bozulmuş olabileceğini öne sürdü.
Sanık baba Ş.Y. ise, kızına kesinlikle cinsel istismarda bulunmadığını iddia ederek, "Söylenenleri kesinlikle yapmadım. Kadın mı bitti de kızıma kalayım. Tek kızım kalsa yine yapmam. O tarihlerde Alanya’da yaşıyorduk. Kızıma baskı yaptığım için annesi L.Y. ile birlik olup bana iftira attı, tuzak kurdular" dedi.
Sanık avukatı ise, yurtta kalan B.Y.’nin annesiyle babasını bir araya getirmek, babasının birlikte olduğu kadından ayrılmasını sağlamak için başkasından dinlediği bir hikayeyi kendisine uyarlamış ve böyle birşey uydurmuş olduğunu öne sürerek şu savunmayı yaptı:
"'Sonra iddiamı çekerim babam da yanımıza döner diye düşünmüş. Olaylar büyüyünce de 'Babam çıkarsa anneme ve bana zarar verir’ korkusuyla bu oyunu sürdürmüş. Şimdi anne başka erkekle, kızı başka erkekle birlikte. B.Y.’nun ruh sağlığı, başkası tarafından uğradığı tecavüzde bozulmuş olabilir. Doktor raporunda vücuttaki sıyrık ve diğer bulguların fiili livatadan olabileceği, gibi kabızlıktan da olabileceği belirtilmiş. Dolayısıyla mağdur ifadesi dışında cinsel istismara yönelik kanıt yok. Müvekkilimin serbest bırakılmasını istiyorum."
Mahkeme heyeti; cinsel istismarın sabit olduğu kanaatiyle Ş.Y.'ye 12 yıl hapis cezası verdi. Cezayı cinsel istismarın öz kızına olması nedeniyle yarı oranında artırarak 18 yıla çıkarttı. Cinsel istismar sırasında cebir ve şiddet uygulanması nedeniyle 27 yıla çıkarılan hapis cezası, eylemin birden fazla yapılması nedeniyle 33 yıl 9 aya yükseltildi.
Jandarma tarafından salondan çıkartılan Ş.Y. işlemediği suçtan dolayı 33 yıl 9 ay hapis cezası aldığını öne sürerek, "Adaletiniz bu mu?. Allah'tan korkun. Ordan kalkın. Bu nasıl vicdan" diye bağırdı.
Yurtta kalan B.Y. 11 Eylül 2011 tarihinde babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

DÖ(OE/COŞ)