BİRÇOK dizide oyunculuk yapan Pamir Pekin ve arkadaşı Koray Korkut’u, Bebek'te bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık Burak Can Çil, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Burak Can Çil hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan müşteki Pamir Pekin ve Koray Korkut’u ise avukatları temsil etti.
ELİMİ TELEFON İÇİN CEBİME ATTIĞIMDA BIÇAK GELDİ
Mahkeme heyeti duruşmada hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Burak Can Çil’e son sözünü sordu. Olaydan dolayı pişman olduğunu ifade eden Çil, "Ben hatta olaydan evvel bıçak olduğunu dahi bilmiyordum, saldırı karşısında elimi telefon için cebime attığımda bıçak geldi. Önceki savunmalarımda bildirdiğim şekilde olay gerçekleşti. Şimdiye kadar ben hep samimi beyanlarda bulundum’’diye konuştu. Yaralama kastının olmadığını belirten Çil, “Olaydan evvel Koray Korkut’la uzun süre yan yana durduk. Arabadan çıkan üç dört kişinin bana saldırmasından sonra suça konu olan olay gerçekleşti. Ben daha önce herhangi bir suça bulaşmadım. Ailemden dolayı iyi bir çevreye sahibim. Aynı zamanda iyi bir öğrenciyim. Hakkımda karar verilirken bunların dikkate alınmasını istiyorum’’ dedi.
13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Burak Can Çil’e, Pamir Pekin ve Koray Korkut’u "kasten öldürmeye teşebbüsten" toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini belirten mahkeme cezada indirim uyguladı. Tutuklu sanık Burak Can Çil her iki yaralamadan toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.
İDDİANAMEDEN
İddianamede, 29 Aralık 2012 günü oyuncu Pamir Pekin'in bir arkadaşının doğum günü partisine katılmak için Bebek'te bir tekneye gittiği, şüpheli Burak Can Çil'in de Bebek'te bir başka teknede arkadaşının doğum günü partisine katıldığı belirtildi. İddianamede, Pekin'in gece 23.00 sıralarında birkaç arkadaşı ile tekneden ayrılarak sahilde yürümeye başladığı aynı esnada katıldığı partiden arkadaşları ile ayrılan şüpheli Burak Can Çil de arkadaşlarıyla sahilin karşı yönünden yürüdüğü belirtildi. İki grup arasında çıkan kavga sırasında oyuncu Pamir Pekin'in, diğer grubun içindeki şüpheli Burak Can Çil tarafından bıçakla yaralandığı, Pekin'i kurtarmaya çalışan arkadaşı Koray Korkut'u da bıçakla yaraladığı belirtilen iddianamede, Burak Can Çil hakkında, Pamir Pekin ve arkadaşı Koray Korkut'u kasten yaraladığı gerekçesiyle 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.
  CT (MK)