OTOBÜSTE DE 1 YOLCU YARALANDI
Mersin'den Ankara'ya giderken Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde kontrol için durdurulan yolcu otobüsünün de, 1 polis ile 1 astsubayın şehit olduğu çatışmanın ortasında kalması sonucu yolculardan 32 yaşındaki Kamil Nayman'ın da kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Çatışmanın ortasında kalan otobüsün, şoför tarafından hızla uzaklaştırılması sonucu diğer yolcuların da canlarını kurtardığı anlaşıldı. Yaralı yolcu ise, otobüsün bir dinlenme tesisinde durmasının ardından ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Nayman, yapılan tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDIK
Yolculardan Gazi Eser, yaşadığı olayı anlattı:
''Otoban yolunda yakın bölgede polis ve jandarma genel uygulama yapıyorlardı. Bizim içinde bulduğumuz otobüste durdurdular. Bu sırada beyaz brandalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonetten inenler ile askerler arasında çatışma çıktı. Ondan sonra vurulanlar oldu. Ben tam o sırada eşim ve çocuğumu koltuğun altına yatırdım. Diğer yolcular da hemen yere yattılar. O sırada sanırım arka koltukta oturan bir yolcu meraklanıp baktığında kolundan yaralandı. Çatışmanın ortasında kalmıştık. O sırada şoför hızla uzaklaştırdı. Yoksa çok can yanabilirdi'' dedi.
AKSARAY POLİSİ ÖNLEM ALDI
Saldırının ardından Aksaray polisi de, Aksaray- Adana karayolu girişinde önlem aldı. Bariyer oluşturulup, yol daraltılırken, çelik giyen yaklaşık yüz polis uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Polis, kentin farklı noktalarında da önlemlerini artırdı.
Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, ()


HB(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)