İNTİHAR etmek amacıyla aracıyla kaldırıma çıktıktan sonra ağaca çarpan kişi, “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. "TRAFİK GÜVENLİĞİNİ KASTEN TEHLİKEYE SOKMAK"
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre 31 yaşındaki Gazi Çukur, geçtiğimiz Haziran ayında Tuzla'da seyir halindeyken aracını tehlikeli bir şekilde sürerek kaldırımda bulunan ağaca çarptı ve yaralandı. Kaldırıldığı hastanede tedavi olmayı kabul etmeyen ve alkol durumunun tespiti için de alkolmetreyi üflemeyen Çukur, hastaneyi terk etti. Aracında alkol şişesinin de bulunduğu sürücü ifadesinde, moralinin bozuk olması sebebiyle aracıyla bilerek kaldırıma çıkıp ağaca çarptığını belirtti. Savcılık “Trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokma" suçlamasıyla bir aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. “HAYATIMI SONLANDIRMAK İSTEDİM"
Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren tutuksuz sanık G.Ç, olay günü moralinin bozuk olduğunu belirterek, “Tiroit bezlerimde hastalık var. Alkol kullandığım zaman kolesterolüm ve şekerim yükseliyor, kalp rahatsızlığım devreye giriyor. 9 yıldır bu nedenle alkol kullanmıyorum. O gün hayatımı sonlandırmak istedim. Bunun için alkol içip hastalığımı tetiklemeyi düşündüm ancak içki içmeyip yolun boş olduğu bir yerde aracım ile sağlam bir araca çarptım" dedi. MAHKEME: İNTİHAR ETMEK AMACIYLA YOLA ÇIKTI
Mahkeme, olay tarihinde sanığın intihar etmek amacıyla aracına binip yola çıktığını ve alkollü olup olmadığının saptanamadığını belirtti. Psikolojisinin araç kullanmaya müsait olmadığı halde güvenli bir şekilde aracın sevk ve idaresini yapamayacak durumda olan Gazi Çukur'un bu şekilde araç kullandığını belirten mahkeme, 'trafik güvenliğini tehlikeye  sokma' suçunu işlediğini gerekçesiyle sanık 25 gün hapis cezasına hükmetti. Sanığın cezası sabıkasının bulunmaması ve pişman olması nedeniyle ertelendi. AK (MK)