Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da bankadan 15 bin lira çeken 57 yaşındaki Erol Gökkaya'yı takip eden hırsızlar, otomobilinin lastiği bıçak saplayarak patlattı. Gökkaya lastiği değiştirirken hırsızlar da içinde para bulunan çantayı alıp kaçtı.
Hırsızlık, merkez Yüreğir İlçesi'nin Afetevleri Mahallesi'ndeki Güzelçiçek Caddesi'nde meydana geldi. Bir firmada muhasebeci Erol Gökkaya, banka şubesine giderek şirket hesabından 15 bin lira çekti. Parayı çektikten sonra 01 DA 893 plakalı otomobiline binen Erol Gökkaya, yaklaşık 1 kilometre ileride  arkadaşının yanına uğradı. Gökkaya arkadaşının yanında sohbet edip çay içerken, kendisini takip ettikleri anlaşılan hırsızlar otomobilinin sol arka lastiğini bıçakla patlattı. Şirkete dönmek için tekrar hareket eden Erol Gökkaya, 200 metre ileride otomobil lastiğinin patladığını anlayınca durdu. Gökkaya, lastiği değiştirmeye çalışırken kendisini takip eden hırsızlar da bagaja koyduğu çanta içindeki 15 bin lirayı alıp kaçtı. İşi bittikten sonra içinde şirkete ait olan 15 bin TL para, kimlik, ehliyet ve kredi kartlarının olduğu çantanın çalındığını fark eden Gökkaya, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekiplerine başından geçenleri anlatan Gökkaya, "25 yıldan beri çalışıyorum. Başıma böyle bir olay ilk kez geldi. Ben lastiği değiştirirken eğilerek gelip çantayı götürmüşler. Nasıl olduğunu anlayamadım" diye konuştu.
Polis, banka ve Gökkaya'nın geçtiği güzergahtaki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. Yapılan incelemede, eşkali belirlenen hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI