TEM Otoyolu'nda polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan kişinin kullandığı otomobilin bagajında bulunan çok sayıda tabanca, tüfek, polis yelekleri ve kelepçelerin bir gasp çetesine ait olduğu tespit edildi. Polis şebeke lideri H.K.’yı önceki gün yaptığı baskında yakaladı. Şüphelinin evinde iki tabanca daha ele geçirildi. Yetkililer yakalanan otomobilin gasp ve yağma suçlarını işleyen şebekenin “lojistik” aracı olduğunu diğer şebeke üyelerinin yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirttiler.
ÇATIŞMA SONUCU YAKALANMIŞTI
TEM Otoyolu Sadabad-2 Viyadüğün’de bir hafta önce saat 15 sıralarında meydana gelen olayda polisin takip ettiği bir otomobilden ateş açılışmıştı. Polislerinde karşılık vermesi üzerine çıkan silahlı çatışmada aracı kullanan K.S. yaraları olarak yakalanmıştı. Otomobilin bagajında yapılan aramada adeta bir cephanelik ele geçirilmişti. Bağajdan çıkan çeşitli çap ve markada 4 tabanca, 2 pompalı tüfek, 1 M-16 görünümlü otomatik tüfek, çift namlulu tüfekten bozma bir tabanca, 3 silah namlusu, 2 telsiz, 5 polis yeleği ve şapkası, 4 polis kelepçesi ve çok sayıda plastik kelepçe ile bulunan silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Şüphelinin üzerinden ise iki adet sahte kimlik çıkmıştı. Polisteki işlemleri sırasında tamamlanan K.S. ameliyat elbisesi ile sevk edildiği adiyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
GASP ÇETESİNİN "LOJİSTİK" OTOMOBİLİ ÇIKTI
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruturmada çatışma sonucu ele geçirilen otomobilin bir gasp ve yağma çetesinin “Lojistik” aracı olduğunu tespit etti. Şebeke üyelerinin araçta bulunan polis yelekleri, polis telsizleri ve kelepçeler ile silahları kullanarak çok sayıda market gaspı gerçekleştirdikleri öğrenildi. Şebeke üyelerinin ayrıca tehditle para almak, yaralama ve cinayet suçlarını işledikleri belirtildi.
Soruşturma sonucu şebekenin lideri olduğu iddia edilen H.K. polis tarafından önceki gün gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada iki adet daha tabanca ele geçirildi.
ŞU ANA KADAR 27 EYLEMLERİ TESPİT EDİLDİ
Poliste işlemleri tamamlanan çete lideri H.K. adliyeye sevk edildi. Yetkililer şu ana kadar gasp çetesinin 27 eyleminin tespit edildiğini diğer çete üyelerinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)