KAPIKULE Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yaparken kullandığı otomobilin torpido ve yolcu hava yastığının içerisine gizlenmiş 3 kilo 198 gram eroin bulunan Cüneyt B., 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın otomobilde bulunan eşi ise beraat etti.
Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Cüneyt B. ile eşi Sevdiye B. katıldı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ünal dosyadaki delil durumuna göre sanık Cüneyt B.'nin cezalandırılması, eşinin ise beraati yönünde karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti dosyada delillerin toplandığını bildirirken, sanık son savunmasını yaptı. Cüneyt B., savunmasında Almanya’dan Fenerbahçe maçını izlemek için İstanbul’a geldiğini belirterek, "Maç sırasında tribünde yanıma gelen ve kendisini Ahmet Y. olarak tanıtan kişi çıkışta arabamı görüp 1907 olan plakamı çok beğendiğini ve Almanya'daki yeğenine almak istediğini söyledi. Aracın parası konusunda anlaştıktan sonra, alarak test sürüşü yapıp bir süre sonra getirdi. Otomobili Almanya’daki yeğenine götürüp satışı orada yapacaktık. Daha sonra Uzunköprü’ye gidip eşimle ailemin yanında bir süre kalıp Almanya’ya dönmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na geldik. Gümrükte arabamda uyuşturucu bulundu. Bundan benim ve eşimin kesinlikle haberi yoktur. İşlemediğim bir suç için yargılanıyorum” diye kendini savundu.
HEM HAPİS, HEM PARA CEZASI
Son savunmaların ardından Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şimşek Küyük dosyadaki delillerin toplanıp savunmaların tamamlandığını açıkladı. Mahkeme Başkanı Küyük dosyadaki delil durumuna otomobilinde 3 kilo 198 gram eroin bulunan Bulgaristan uyruklu ve Almanya’da yaşayan Cüneyt B.'nin 11 yıl 3 ay hapis cezası ile 5 bin 625 lira idari parası cezasına çarptırıldığını açıkladı. Mahkeme hakkında dava açılan ve otomobilde bulunan sanığın eşi Sevdiye B.'nin ise beraatine hükmetti.