Süheyla GÖZDERELİLER- Zafer TOKUŞ/YALOVA, SAKARYA, () - YALOVA’nın Altınova İlçesi’ne bağlı Tavşanlı Beldesi’nde park halindeki otomobilde dün cesetleri bulunan 27 yaşındaki Ümit Can Aydoğdu ve 25 yaşındaki Demet Akbaş, bugün Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'ne bağlı komşu köylerde toprağa verildi. İkisi de başkalarıyla evli olan gençlerden Ümit Can Aydoğdu'nun, Demet Akbaş'ı pompalı tüfekle vurup, ardından intihar ettiği ağırlık kazanırken, cinayet ihtimali de araştırılıyor.
Altınova İlçesi'ne bağlı Tavşanlı Beldesi’nde amatör maçların oynandığı deniz kıyısındaki futbol sahasının yanında dün öğle saatlerinde, 54 VD 655 plakalı otomobilin içinde hareketsiz duran iki kişi çevredekilerin dikkatini çekti. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekibi, cesetlerin Ümit Can Aydoğdu ve kayınpederi tarafından güvenlik güçlerine kayıp başvurusu yapılan Demet Akbaş’a ait olduğu belirledi.
Yapılan incelemede, şoför koltuğunda oturan ve üzerinde atlet bulunan Ümit Can Akbaş'ın sağ elini, yanında oturan Demet Akbaş'ın eşarbı ile sol eline bağlandığı görüldü. Demet Akbaş'ın sol ensesine isabet eden saçmalarla, olayda kullanılan pompalı tüfek bacaklarının arasında duran Akbaş'ın ise çenesinin altına isabet eden saçmalarla öldüğünü belirledi.
Demet Akbaş'ın oturduğu koltuğun kapısının açık olduğunu gören jandarma, otomobil içersinde boş 2 bira şişesi kutusu buldu. Cesetler, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Eşi Ayhan Akbaş kamyon şoförü olan ve uzun yolda çalışan Demet Akbaş'ın, Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'ne bağlı Arifağa Köyü'nde eşinin ailesiyle oturduğu, Ümit Can Aydoğdu'nun da bu köye 2 kilometre uzaklıktaki Karçallı Köyü'nden olup Gebze'de bir fabrikada çalıştığı saptandı.
Aydoğdu'nun, sosyal paylaşım sitesindeki ilişki durumunu belirten bölüme, 'Karmaşık bir ilişkisi var' yazdığı görüldü. Demet Akbaş'ın kayınpederinin, perşembe gecesi yatmak için üst kattaki odasına çıkacağını söyleyen gelinin kaybolduğuna ilişkin güvenlik güçlerine başvurduğu bilgisine ulaşıldı.
Jandarmanın yaptığı araştırmada, Demet Akbaş'ın aynı gece saat 23.00'te Ümit Can Aydoğdu ile buluştuğu, onun kiraladığı otomobille Yalova'ya geldikleri ve aracın yakıtı bitince deniz kenarına park etiklerini anlaşıldı.
Otomobilde uzun süre konuşan iki sevgiliden Ümit Can Aydoğdu'nun, yanındaki pompalı tüfekle Demet Akbaş'ı öldürüp aynı silahla intihar ettiği, genç kadının son anda kaçmak için otomobilin kapısını açtığı ancak eli sevgilisinin eline bağlı olduğu için bunu başaramadığı ortaya çıktı.
TOPRAĞA VERİLDİLER
Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu, Demet Akbaş'ın sol ensesinden saplanan saçmaların sol yüzünü ve kafatasını parçalaması sonucu, Ümit Can Aydoğdu'nun ise bacaklarının arasında bulunan pompalı ile çene ve boğazına isabet eden saçmalarla öldüğünü tespit edildi.
Akbaş ve Aydoğdu'nun cesetleri dün gece Sakarya'dan gelen yakınları tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Demet Akbaş, bugün öğleyin Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'ne bağlı Arifağa Köyü'nde, Ümit Can Aydoğdu'nun cenazesi de bu köye 2 kilometre uzaklıktaki Karçallı Köyü'nde toprağa verildi.
İki gencin ölümüyle ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI