ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde oturan 41 yaşındaki Ünal Akbay, otomobilinde kendisine ait tabanca ile başından tek kurşunla vurulmuş halde ölü bulundu. Akbay'ın ölümünden önce aracında birlikte görülen akrabası 38 yaşındaki Ayhan A. gözaltına alındı.
Olay, Kazan İlçesi'ndeki Yavuz Sultan Selim Mahallesi Osmanlı Caddesi'ndeki sokakta bulunan otomobil içinde gece yarısı meydana geldi. Ünal Akbay, 06 YU 106 plakalı otomobilinin sağ ön koltuğunda beylik tabancasıyla kafasına sıkılan tek kurşunla ölü bulundu. 
Yapılan soruşturmada, Ünal Akbay'ın otomobiline dün saat 19.00 sıralarında amcasının oğlu Ayhan A. ve yanında bulunan 2 kişiyi alarak geziye çıktıkları öne sürüldü. Daha sonra Dağyaka Mahallesi'ne giden 4 arkadaş, burada bir süre oyalandıktan sonra yol kenarında bir benzin istasyonunda çorba içti. Saat 23.00 sıralarında 2 kişi otomobilden inip evlerine gitti. Ünal Akbay daha sonra akrabası Ayhan A.'yı evine bırakmak istedi. Ancak, yaklaşık 45 dakika sonra polise gelen telefonda, otomobilde bir kişinin ölü olduğu ihbarı geldi.
Polisin olayla ilgili yaptığı inceleme sonucu, cesedin iki çocuk babası Ünal Akbay'a ait olduğu belirlendi. Polis, olaydan 1 saat sonra cinayet zanlısı olarak Ayhan A.'yı evinde gözaltına aldı. Cinayetle ilgili suçlamaları kabul etmeyen Ayhan A.'nın verdiği ifadesinde, amcasının oğlu Ünal Akbay'ın arabanın ön kaputunda bulunan silahı alıp intihar ettiğini söylediği belirtildi. Savcılığın olay yerinde yaptığı inceleme de 1'i otomobilin içinde, 2'si dışında 3 mermi kovanı bulundu. Mermilerden birinin otomobilin sağ ön kapısının bulunduğu direkten sektiği tespit edilirken yapılan soruşturmada zanlının polisi aramayıp, eve gittiği, polisi arayan kişinin de zanlının haber verdiği başka bir yakını olduğu belirtildi.
Ayhan A. evde kıyafetlerini yıkarken polisler tarafından gözaltına alındı. Ünal Akbay'ın ölümün cinayet mi, yoksa intihar mı olduğu Adli Tıp'tan gelecek rapora göre belli olacak. Ayhan A., tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konuldu. Ünal Akbay ise, Dağyaka Mahallesi'nde bugün torağa verildi.