İZMİR Aliağa’da, yağmurun kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkan otomobil, karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Kazada, otomobildeki 2 kişi ağır yaralandı. Yaralılardan biri ambulans helikopterle, diğeri de ambulansla İzmir’deki hastanelere sevk edildi.
Bugün saat 08.00 sıralarında, Ahmet Tuncer’in (23) kullandığı 34 YJ 0837 plakalı otomobil, Aliağa Gemi Gemi Söküm Tesisleri yakınındaki virajda, yağmurun kayganlaştırdığı yolda kayıp, karşıdan gelen Mehmet Karakaş yönetimindeki 35 FA 3915 plakalı hafriyat kamyonuyla çarpıştı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Tuncer ile yanındaki arkadaşı Bora Çetiner (33) araçta sıkışarak ağır yaralandı.
2 yaralı, ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından doktorlar, bacaklarında kırık ve karaciğerinde kanama olan otomobil sürücüsü Tuncer’in, daha kapsamlı bir hastaneye sevkine karar verip, ambulans helikopter istedi. Aliağa TOKİ Konutları karşısındaki çim sahaya inen Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter, Tuncer’i aldıktan sonra tekrar havalanıp İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Sol kolunun omzundan kırıldığı belirlenip, iç kanama şüphesiyle uyutulan Çetiner de ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Görgü tanıkları, hafriyat kamyonlarından dökülen toprakların yağmurla birlikte yolu kayganlaştırıp, bu tür kazalara neden olduğunu belirtip, önlem alınmasını istedi. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, polis, kamyon şoförü Karakaş’ı gözaltına aldı.