Elvan EZBER İSTANBUL, () ŞİLE'de otoyolda ters yöne giren otomobil, önce cipe ardından başka bir otomobile çarptı. Kazanın etkisiyle ikiye bölünen ve yarısı 20 metre uzağa fırlayan otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, kazda  6 kişi de yaralandı.

Kaza saat 12.30 sıralarında Şile Otoyolu Ömerli mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Ümraniye yönüne doğru giden sürücüsü henüz belirlenemeyen 34 KCU 92 plakalı otomobil, Ömerli mevkiinde ters yöne geçti. Karşı yönden gelen 06 FD 0369 plakalı cip sürücüsü Fuat Genç, ters yönden gelen otomobili fark edince kaçmak istedi.  34 KCU 92 plakalı otomobil önce Fuat Genç’in kullandığı 06 FD 0369 plakalı cipe ardından da 06 ELZ 92 plakalı bir başka otomobile çarptı ve çarpmanın etkisiyle ikiye bölündü, yarısı 20 metre uzağa fırladı. Yarısı yol kenarında diğer yarısı yol ortasında bulunan otomobilin içindeki sürücü ve yolcular da yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine Jandarma Trafik ekipleri, Jandarma Asayiş ekipleri ve sağlık görevlileri geldi. Parçalanan otomobilde bulunan bir kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. Ölen kişinin üzerinden kimlik çıkmadı. Kazada hem parçalanan otomobil hem diğer araçlardan yaralı olarak kurtulan 6 kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi. Diğer cip ve otomobilde ise kazanın etkisiyle şoka girenler olduğu belirtildi.

İncelemelerin ardından kimliği belirlenemeyen kişinin cenazesi, ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Parçalanmış otomobil de olay yerine gelen çekiciye yüklenerek götürüldü. Kazadan geriye etrafa savrulmuş tüp, ekmek, bıçak, ayakkabı gibi malzemeler kaldı.

(FOTOĞRAF)