ESKİŞEHİR merkeze bağlı Çalkara Köyü'nde çiftçi 35 yaşındaki Veysel Meler, sabaha karşı evinin bahçesinde park halinde duran otomobilinin kaputunu açarken gördüğü 2 kişiye av tüfeğiyle ateş etti. Açılan ateşte, 39 yaşındaki Recep Güler'i öldü, 17 yaşındaki Serkan Dilsiz de yaralandı.
Olay sabah saat 05.00 sıralarında merkeze bağlı Çalkara Köyü'nde meydana geldi. Veysel Meler, gürültüleri duyunca uyanıp pencereden baktığında, bahçede park halinde duran 26 EF 604 plakalı otomobilinin kaputunu açmış, içerisinden bazı parçaları sökmeye çalışan 2 kişiyi gördü. Meler, aldığı av tüfeğiyle bu kişilere doğru ateş etti. Aynı köyde oturdukları belirtilen Recep Güler ile Serkan Dilsiz, av tüfeğinden çıkan saçmalarla çeşitli yerlerinden yaralandı.
Yaralı halde yaklaşık 1 kilometre koştukları belirtilen Recep Güler ve Serkan Dilsiz, köy camisi imamından yardım istedi. İmamın da durumu 112 acil servise bildirmelerinin ardından Recep Güler ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne, Serkan Dilsiz de Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Durumu ağır olan Recep Güler, ESOGÜ Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Serkan Dilsiz'in ise tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi oluğu belirtildi.
Eskişehir Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ise Veysel Meler'i olayda kullandığı av tüfeğiyle birlikte yakaladı. Meler, bahçesindeki otomobilinin kaputunu açıp içerisindeki parçaları sökmek isteyen 2 kişi gördüğünü ve kendisinin de bu kişilere ateş ettiğini söyledi. Meler'in sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.