MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde otomobilin önce hemzemin geçidin bariyerine daha sonra da elektrik direğine çarpmasıyla meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 22.30 sıralarında ilçeye bağlı Gazipaşa Mahallesi kontrollü hemzemin geçit yakınında meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen 01 CHH 42 plakalı otomobil, iddiaya göre hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce tren geçişi için kapalı halde bulunan bariyerlere daha sonra da refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada Metin Elbasan (23) olay yerinde hayatını kaybederken araçta bulunan Sedat Turan, Türker Tunç, Murat Gönen ve Ayhan Parlak yaralandı. Vatandaşlar tarafından araç içerisinden çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Tarsus Devlet ve Medical Park hastanesine kaldırıldılar. Kazanın şiddetiyle otomobilin çarptığı elektrik aydınlatma direği devrilirken, otomobil hurdaya döndü.
Kazayı gören bir vatandaş, kendisinin hemzemin geçidin yanında işe gitmek için servis beklediği sırada kazanın meydana geldiğini söyledi. Görgü tanığının iddiasına göre ilçenin kuzeyinden gelip, güneyine doğru bir otomobilin hızlı şekilde gittiğini, aracın önce hemzemin geçidinin kapalı olan bariyerlerine, sonra da elektrik direğine çarpıp devrildikten sonra durduğunu iddia etti. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.