İZMİR’in Alsancak Semti’nde 1.5 ay önce, barda birlikte eğlendiği arkadaşının yanından ayrıldıktan sonra yol üzerinde cesedi bulunan makina mühendisi Salih Üskül’ün ölümünün üzerindeki sırı kamera kaydı aldınlattı. Beyaz renkli bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiği ileri sürülen Üskül’ün yürürken düştüğü, başına yere çarparak yaşamını yitirdiği belirlendi.
Geçen 1 Aralık’ta saat 03.30 sıralarında, Şehitler Caddesi 79 numara önünde meydana gelen olayda, teknolojik aletletler üreten bir şirkette çalışan makina mühendisi 29 yaşındaki Salih Üskül, Alsancak’ta gittiği barda arkadaşıyla eğlendikten sonra tek başına ayrıldı. Kısa bir süre sonra da Üskül’ün beraber eğlendiği arkadaşı aynı bardan çıktı. Bir süre yürüyen arkadaşı, yol üzerinde Salih Üskül’ün kanlar içinde yattığını gördü. Haber verilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Üskül’ün, başının arkasına aldığı darbe sonucu kan kaybından öldüğü belirlendi.
POLİS ARAŞTIRMA YAPTI
Kazanın ardından soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin Salih Üskül’e beyaz renkli bir otomobilin çarpıp kaçtığı yönündeki ifadeleri üzerine, araştırmalarını bu yöne kaydırdı. İlk elde edilen güvenlik kamerası kayıtlarında, Üskül’e doğru hızla yaklaşan bir otomobil olduğu tespit edildi. Üskül’ün otopsisinde, başının arkasından aldığı darbeyle hayatını kaybettiği, ancak buna tam olarak neyin neden olduğu belirlenemedi.
Çevredeki tüm işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini alan polis, bunları tek tek inceledi. En son incelenen kamera kayıtları, olayın üzerindeki sır perdesini kaldırdı. Salih Üskül’ün, bardan çıktıktan sonra yürürken yere düşüp başını çarptığı belirlendi. Üskül’ün ölümüne bir otomobilin neden olmadığı anlaşılınca, Cinayet Büro Amirliği ekipleri de soruşturma dosyasını Alsancak Polis Merkezi’ne devretti.