BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, akaryakıt istasyonuna girdi. Benzin pompasına çapıp 60 metre savrulan otomobil hurdaya dönerken içindeki 3 genç yaralandı.
Kaza, saat 16 sıralarında Orhangazi- Gemlik karayolu, Gedelek Köyü yakınlarında meydana geldi. Orhangazi’ye bağlı Örnekköy’de yaşayan ve köy muhtarı Selahattin Özbay’ın yeğeni olduğu bildirilen Faruk Özbay (22) kendisine ait 16 CVC 09 plakalı otomobiliyle yanına Furkan Koçak (20) ve Hasan Alay Yeşilyurt’u (22) alarak Orhangazi’den Gemlik yönüne doğru yola çıktı. Faruk Özbay yönetimindeki otomobil, Gedelek köyü altındaki bir benzinlik yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Benzinliğe dalan otomobil, bir benzin pompasına çarptıktan sonra savruldu. Yaklaşık 60 metre sürüklenen ve otomobil benzinlikteki lokanta girişinde durdu.
BİRİ ARAÇTAN FIRLADI, İKİSİ SIKIŞTI
Hasan Alay Yeşilyurt çarpmanın şiddeti ile araçtan fırladı. Otomobil sürücüsü Faruk Özbay ile yanındaki Furkan Koçak ise araç içinde sıkıştı. Kaza sonrasında olay yerine ambulanslar sevk edildi. Durumu ağır olan Furkan Koçak’a ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Otomobil içinde sıkışan sürücü Faruk Özbay ise Orhangazi Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sıkıştığı yerden çıkarılıp ambulansa konuldu. Faruk Özbay da Gemlik devlet hastanesine sevk edildi. Diğer yaralılara göre durumu daha iyi olan Hasan Alay Yeşilyurt ise üçüncü ambulansa bindirilerek Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
AMBULANS HELİKOPTERLE SEVK
Yaralılardan hayati tehlikesi bulunan Furkan Koçak Gemlik’teki ilk müdahalesinin ardından ambulans helikopterle Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Kaza sonrasında Jandarma ve polis ekipleri soruşturma başlattı. Kazayı haber alan gençlerin yakınları ise olay yerine akın etti.
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.