SİNOP’ta 6 gün önce otomobil satın alacağını söyleyerek evden çıkan, evli ve 2 çocuk babası 41 yaşındaki Kemal Taş'tan bir daha haber alınamadı. İl Sağlık Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan eşinin hayatından endişe eden Sonnur Taş, yetkililerden yardım istedi.
Sinop'ta İl Sağlık Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan ve merkeze bağlı Korucuk Köyü'nde oturan Kemal Taş, geçen pazar sabahı otomobil almak için merkeze bağlı Uzungürgen Köyü'nde kurulan ikinci el oto pazarına gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Ancak yakınları Taş'tan gün boyu haber alamadı. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine jandarma ve polis ekipleri tarafından Kemal Taş'ın en son görüldüğü Erfelek İlçesi'nde başlatılan arama çalışmalarından da bir sonuç alınamadı. Aramalar günlerdir sürerken, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Taş’ın kaybolduğu gün irtibatta olduğu kişilerin tek tek ifadelerine başvurdu. İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki iz sürme köpeğiyle de arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere gerekli yerlere eşinin kaybolduğunu bildirdiğini belirten 40 yaşındaki Sonnur Taş, "Pazar günü beraber evden çıktık, beni annemin yanına bıraktı. Saat sabah 09.30 gibi bizden ayrıldı. Ben öğlen 14.00 sıralarında aradığımda kendisine ulaşamadım. Hiç öyle bir şey yapmazdı. Bir yere gitse 'Ben şuraya gidiyorum, ben geç kalacağım' diye haber verirdi. Her şeyini bana söyleyen bir insandı. Birden bire böyle kaybolması bizi çok endişelendirdi. Ben eşimin hayatından endişe ediyorum" dedi.