KAYSERİ- Malatya karayolundaki bir otobüste yapılan aramada 10 kilo 764 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlileri saat 02.40'da Kayseri- Malatya karayolunda İstanbul plakalı bir otobüsü durdurdu. Otobüsün bagajında, eğitimli köpekle yapılan aramada bir çantada 4 streç naylon ve poşetlere sarılı halde 10 kilo 764 gram esrar ele geçirildi. Çanta sahibi D.T, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Öte yandan, KOM şubesince Sokak satıcıları - uyuşturucu madde bulunduran, kullanan ve ticaretini yapanlara yönelik operasyonlar sırasında otomobiliyle uyuşturucu nakleden M.K’nin 6 kullanıcıya 14 gram esrar sattığı belirlendi. Aynı olayla ilgili gözaltına alınan E.Y, F.İ, F.Ç, AG, T.K, Z.E’de sentetik nitelikli uyuşturucu olduğu değerlendirilen 43 tablet, F.İ.'de 3 gram gelen esrar, 1 gram gelen çedene tohumu, 4,5 gram tütünle karışık zıvanalı esrar ele geçirildi. 6 zanlıdan E.Y. de tutuklandı